Overzicht

Onze projecten

Digitale Printtechnologie

Digitaal printen is geen hype. Veel bedrijven passen dit al toe. Nieuwe markten en toepassingsgebieden blijven echter komen.
Pioniers in het veld hebben al ervaring met het inzetten van digitaal printen. Denk maar aan de online drukkerijen die vlaggen en banners maken en de (grotere) grafische bedrijven die hun machinepark uitbreiden met digitale printers voor kleine oplagen.

PDF/X-4 4 ALL

PDF is al geruime tijd het voornaamste bestandsformaat voor uitwisseling van drukklare bestanden. Maar er wordt voornamelijk gewerkt volgens de PDF/X-1a standaard, die al vrij oud is en bepaalde ‘modernere’ features niet ondersteunt. Daardoor kunnen er fouten optreden, bv. delen van een beeld die plots van kleur veranderen, fouten die niet zouden voorkomen indien er met een recentere versie, PDF/X-4, zou gewerkt worden. Problemen die steeds tot economische schade leiden: herdruks en commerciële kortingen.

W2P

Een winkel op het internet is een must. Maar drukwerk is niet zomaar een kant-en-klaar product. Drukwerk is een vrij complex product, een product dat ook elke keer anders is, dat elke keer volledig op maat geproduceerd wordt. Een ‘web-to-print’ oplossing (W2P) is ook veel meer dan enkel een online winkel.
Check ook onze specifieke online print webpagina – www.benelux-online-print-event.eu

Functioneel & Connected Print

Het informeren, ondersteunen en begeleiden van Vlaamse grafische bedrijven bij de conversie van commerciële drukkerij naar de integratie van functionele en ‘connected’ printtechnieken en materialen, ter productie van halffabricaten en industriële eindproducten.
Check ook onze speciale website – www.newprintcommunications.com

Design4Food

Als gevolg van een aantal problemen met contaminatie van voeding, waarvan de oorzaak bij de verpakking lag, is de wetgeving alsmaar strenger geworden.
In dit VIS iv-traject gaat het VIGC voor een ketenbenadering: de sensibilisering en het aanreiken van de tools richt zich tot de drukkerijen, de designers van de verpakkingen én tot de voedingsfabrikanten.