Overzicht

Onze projecten

VIGC Hackathon: kom onze industrie heruitvinden!

  • Ed Boogaard
  • 24 juni 2020
  • Eye-Opener, Vigc

Meer dan ooit staat de grafische industrie voor grote veranderingen en enorme uitdagingen. Dit is dan ook hét moment om nieuwe wegen in te slaan. Dat vraagt om inspiratie en creativiteit, om innovatie en samenwerking. Het VIGC neemt daarin nu het voortouw en daagt iedereen in de sector uit voor een eerste hackathon binnen onze

Collaboration with Rochester Institute of Technology (R.I.T.)

COLLABORATION WITH ROCHESTER INSITITUTE OF TECHNOLOGY VIGC will work first half 2020 together with R.I.T. on an Industry 4.0 whitepaper. Project Scope With this joined VIGC (Belgium) and RIT (USA) research project we want to map out the impact of Smart Industry Solutions also known as Industry 4.0 on the graphic arts industry. We will

Samenwerking The Retail Intitute (Leeds Becket Uiversity)

SAMENWERKING MET THE RETAIL INSTITUTE Sinds 2020 heeft VIGC een samenwerkingsverband met The Retail Intitute (Leeds Becket Uiversity). Deze samenwerking kwam tot stand nadat Olga Munroe een presentatie over ‘Increasing Consumer Satisfaction through Sensory Packaging’ op het VIGC Congres van 2019 in Mechelen gaf. Doel van de samenwerking In eerste instantie is het de bedoeling

Digitale Printtechnologie

Digitaal printen is geen hype. Veel bedrijven passen dit al toe. Nieuwe markten en toepassingsgebieden blijven echter komen.
Pioniers in het veld hebben al ervaring met het inzetten van digitaal printen. Denk maar aan de online drukkerijen die vlaggen en banners maken en de (grotere) grafische bedrijven die hun machinepark uitbreiden met digitale printers voor kleine oplagen.

PDF/X-4 4 ALL

PDF is al geruime tijd het voornaamste bestandsformaat voor uitwisseling van drukklare bestanden. Maar er wordt voornamelijk gewerkt volgens de PDF/X-1a standaard, die al vrij oud is en bepaalde ‘modernere’ features niet ondersteunt. Daardoor kunnen er fouten optreden, bv. delen van een beeld die plots van kleur veranderen, fouten die niet zouden voorkomen indien er met een recentere versie, PDF/X-4, zou gewerkt worden. Problemen die steeds tot economische schade leiden: herdruks en commerciële kortingen.

W2P

Een winkel op het internet is een must. Maar drukwerk is niet zomaar een kant-en-klaar product. Drukwerk is een vrij complex product, een product dat ook elke keer anders is, dat elke keer volledig op maat geproduceerd wordt. Een ‘web-to-print’ oplossing (W2P) is ook veel meer dan enkel een online winkel.
Check ook onze specifieke online print webpagina – www.benelux-online-print-event.eu

Functioneel & Connected Print

Het informeren, ondersteunen en begeleiden van Vlaamse grafische bedrijven bij de conversie van commerciële drukkerij naar de integratie van functionele en ‘connected’ printtechnieken en materialen, ter productie van halffabricaten en industriële eindproducten.
Check ook onze speciale website – www.newprintcommunications.com

Design4Food

Als gevolg van een aantal problemen met contaminatie van voeding, waarvan de oorzaak bij de verpakking lag, is de wetgeving alsmaar strenger geworden.
In dit VIS iv-traject gaat het VIGC voor een ketenbenadering: de sensibilisering en het aanreiken van de tools richt zich tot de drukkerijen, de designers van de verpakkingen én tot de voedingsfabrikanten.