Daglichtsimulators

Hoe betrouwbaar is de Pantone Lighting Indicator? Onder de lichtkast geeft deze geen perfecte match, moet ik mijn lichtinstallatie in vraag stellen? 

Gebruik je TL-kleurlampen in je lichtkast is het normaal dat je geen perfecte match zult krijgen. De lamp werkt perfect maar het blijft een daglichtsimulator. Deze tracht daglicht te simuleren met een aantal fluorescerende lichtbundels.

Een goed vergelijk kan zijn de lighting Indictor effectief buiten onder een bewolkte hemel te bekijken (dit leunt het dichts aan bij D50) en het resultaat te vergelijken als je het onder de daglichtsimulator bekijkt.

Een typische TL-daglicht simulator. (NB: je ziet dat deze zware metalen ,Hg oftewel kwik bevat, LED kan een meer duurzaam alternatief zijn).

Een interessant VIGC-ledenvoordeel is de mogelijkheid om gebruik te maken van de ‘VIGC-INFODESK’, een ‘eerste hulp’-lijn naar VIGC-experten. Wij geven telefonisch snel en gratis advies op prangende grafisch gerelateerde vragen. Elke vraag die we binnen het uur kunnen oplossen, wordt gratis opgelost. Indien de scope van de vraag breder is, krijg je boven op de KMO-portefeuille tegemoetkoming als lid ook nog eens tot 30% korting op het uitgebreider advies. Elke maand bespreken we in de Eye Opener een recente vraag die we voor een VIGC-lid via de VIGC-infodesk hebben beantwoord.