Xerox ontvangt het Terra Carta-zegel

Xerox ontvangt het Terra Carta-zegel van ZKH The Prince of Wales

Xerox Holdings Corporation (NASDAQ: XRX) heeft vandaag aangekondigd dat het het Terra Carta-zegel heeft gekregen. Het inaugurele Terra Carta-zegel van 2021 erkent wereldwijde bedrijven die innovatie stimuleren en blijk geven van hun toewijding aan het creëren van echt duurzame markten en het afstemmen op de ambities van het Terra Carta-herstelplan voor natuur, mens en planeet, dat in januari 2021 werd gelanceerd.

“Het Terra Carta-zegel erkent die organisaties die zich serieus hebben ingezet voor een toekomst die veel duurzamer is, en plaatst de natuur, de mens en de planeet in het hart van de economie. We moeten allemaal veranderingen doorvoeren als we de planeet willen behouden voor onze kinderen en kleinkinderen en deze bedrijven hebben beloofd het voor ons allemaal gemakkelijker te maken om dit te doen’, zei Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales.

Het Terra Carta-zegel is toegekend aan bedrijven die een leidende positie in hun branche innemen en die geloofwaardige stappenplannen voor transitie hebben, ondersteund door wereldwijd erkende, wetenschappelijke maatstaven om tegen 2050 of eerder netto nul te bereiken.

“We willen Zijne Koninklijke Hoogheid bedanken voor het leiden van de inaugurele lancering van Terra Carta Seal, en we zijn vereerd om deze erkenning te ontvangen. Bij Xerox geloven we al lang dat bedrijven, zoals het onze, een cruciale rol spelen bij het beschermen van de gezondheid van de planeet en het creëren van een betere toekomst voor iedereen. Met een routekaart om tegen 2040 netto nul te bereiken, overtreffen onze verbintenissen de vereisten van de Terra Carta. We zijn er trots op het voortouw te nemen in het stimuleren van duurzame innovatie. Door dit te doen, helpen we bij het oplossen van enkele van ‘s werelds grootste uitdagingen’, zegt John Visentin, vice-voorzitter en CEO van Xerox.

Omdat klimaatverandering een van de belangrijkste problemen van vandaag is, heeft Xerox dit jaar zijn netto-nuldoel van 10 jaar versneld tot 2040, zoals vermeld in zijn Corporate Social Responsibility Report 2021. Het rapport markeert de eerste keer dat Xerox zijn routekaart naar netto nul publiceert. De roadmap richt zich met name op het verbeteren van processen en energie-efficiëntie, maar ook op het ontwerpen van milieuvriendelijke producten en schone technologieën. Xerox heeft het MVO-rapport 2021 opgesteld volgens de normen van het Global Reporting Initiative (GRI) en de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.