Xeikon Wallpaper-decoratie als Fespa-eyecatcher bij Felix Schoeller

De wereldwijd actieve fabrikant van foto- en digitaal papier toonde wat de Xeikon Wall Decoration Suite allemaal kan op beurswanden op haar Fespa-stand

De Felix Schoeller Group, die haar hoofdkantoor heeft in Osnabrück, toonde op de Fespa-editie in Berlijn de immens grote veelzijdigheid van digitaal drukken. Op de 91 m² grote oppervlakte van haar stand C52 in hal 2.1, stonden digitaal bedrukte beurswanden met behangmateriaal centraal waarvan de kleurenpracht de aandacht van de toeschouwer trokken. Twee daarvan vielen extra op dankzij hun verfijnde wandmotieven, die met behulp van de Xeikon Wall Decoration Suite digitaal gedrukt zijn op vliesbehang van het STYLine-portfolio van Felix Schoeller.

“Voor de digitale drukvoorbeelden met Xeikon kozen we voor een 3D-geometrie met een grafisch effect en goudkleurig metallic behangmateriaal dat qua look-and-feel de digitale tonerdrukresultaten optimaal tot hun recht laat komen. Onze ervaring is dat het Xeikon-procedé dankzij zijn drukkwaliteit, zijn hoge output, zijn betrouwbaarheid en zijn geïntegreerde afwerkingsmodules een commercieel inzetbare totaaloplossing voor hoge volumes is”, zegt Michael Avermann, Product Manager Digital Wallpaper bij Felix Schoeller. De uniformiteit van de inktoverdracht komt het 3D-motief ten goede, terwijl de hoge dekking van wit goed tot uiting komt als extra kleur op de metallic ondergrond van het behang. De opgedrukte wit-grijze dessins creëren een bijna tastbaar effect.

Digitaal bedrukte behangmaterialen voor een boomende markt

Het STYLine-portfolio van vliesbehang van Felix Schoeller is speciaal ontwikkeld voor uiterst moderne digitale druktechnologieën. STYLine Hamburg, de ongestreken variant, is optimaal geschikt voor digitaal drukken op Xeikon-systemen met droge toner. Ze garanderen uitstekende en homogene drukresultaten met een zacht en aangenaam mat oppervlak. Ze zijn PVC-vrij en voldoen tegelijkertijd aan de hoogste eisen voor brandveiligheid. Een ander voordeel is de uitstekende droge aftrekbaarheid, wat betekent dat vaak veranderen van behang een kwestie van minuten wordt in woonkamers en kinderkamers, restaurants, bars, hotels of zelfs op beursstands en in bedrijfsgebouwen.

Onlangs presenteerde Xeikon op de Heimtextil-beurs met veel succes de CX500 Wall Decoration Suite. Die onderscheidt zich door een maximale productiecapaciteit en een maximale druksnelheid van tot wel 900 m²/uur. Zo voldoet de oplossing aan de eisen van de markt voor wanddecoraties in hoge volumes. De Wall Decoration Suite van Xeikon omvat een speciaal ontwikkelde behangopwikkelaar met snij-inrichting en restafvoer om in één doorgang compleet kant-en-klare behangrollen te produceren. Als optie is er ook een lakmodule beschikbaar. De Suite wordt aangestuurd door de toonaangevende X-800 digitale front-end, die talrijke functies voor productiviteitswinst en kleurbeheer biedt die een hoge kleurstabiliteit en een hoge reproduceerbaarheid van de resultaten garanderen.