Xeikon lanceert Walldeco Discovery Solution op Heimtextil 2019

Eede, Nederland, 17 december 2018 – Xeikons baanbrekende Walldeco Discovery Solution zal op stand J65 in hal 3.0 op de Heimtextil 2019-beurs, die van 8 tot en met 11 januari 2019 in Frankfurt, Duitsland plaatsvindt, op overtuigende wijze betaalbare en rendabele productie van kleine oplagen wanddecoratie demonstreren.

De complete end-to-end digitale oplossing zal 1200 dpi leveren bij snelheden tot 300 m²/uur. Het centrale element in de oplossing is de 4-kleuren Xeikon 3050-instappers voor industriële productie. Na het digitaal bedrukken biedt de Web Varnishing Module (WVM) de optie om het behangpapier inline te vernissen voor een rijker effect of bescherming. Aan het einde van de lijn voert de opwikkelaar voor behang de afgewerkte rollen verzendklaar uit voor verdere logistiek.

Dimitri Van Gaever, Business Development Manager Graphic Arts bij Xeikon, zegt: “Na de lancering vorig jaar van onze hoogproductieve digitale productiesuite voor wanddecoratie op basis van de Xeikon CX500-pers hebben we snel gemerkt dat er vraag is naar een oplossing met een gemiddelde capaciteit die resultaten levert die voldoen aan dezelfde veeleisende normen.”

Hij vervolgt: “Er is niet ingeboet aan efficiëntie en kwaliteit met deze nieuwste aanwinst in ons portfolio. Trouw aan Xeikons totaalbenadering produceert deze end-to-end oplossing snel en eenvoudig volledig afgewerkte rollen wandbekleding. Qua prijs is de oplossing aantrekkelijk gepositioneerd om ze toegankelijk te maken voor alle professionals. Zo kunnen zij onmiddellijk toegevoegde waarde creëren en hun activiteiten uitbouwen.”

De Walldeco Discovery Solution is bedoeld om rendabele kleine oplagen te leveren met snelle wissels en minimale verspilling. Ze ondersteunt een snelle time-to-market, stroomlijnt de logistiek en zorgt ervoor dat er minder voorraad hoeft te worden aangehouden.

Deze milieuvriendelijke oplossing van de hoogste kwaliteit garandeert kleurstabiliteit en reproduceerbaarheid van de output. Ze verwerkt de ruimste keuze aan non-woven substraten en maakt een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden mogelijk.

Van Gaever voegt eraan toe: “Een ander belangrijk voordeel voor klanten is het feit dat de oplossing ook voldoet aan alle wetgeving rond uitstoot binnenshuis en rond de bouw, inclusief EN 15102 voor wandbekleding.”

De instapoplossing is perfect gepositioneerd om bedrijven te ondersteunen bij het zetten van hun eerste stappen op het gebied van wanddecoratietoepassingen en biedt een duidelijk upgradepad. Ze is op te schalen tot een capaciteit van 900 m²/uur bij productie met de veel snellere Xeikon CX500.

Opmerking voor journalisten: Voor het regelen van one-on-one interviews met Xeikon-executives op de beurs neemt u contact op met Dorien Cooreman via dorien.c@duomedia.com.

OVER XEIKON

Xeikon, een divisie van Flint Group, is sinds jaar en dag een leider en voorloper op het gebied van digitale druktechnologie. Vanuit de principes van kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid ontwerpt, ontwikkelt en levert Xeikon rotatieve digitale kleurendruksystemen voor etiketten en verpakkingen, documenten en commercieel drukwerk. Deze persen maken gebruik van verschillende drooglamptechnologieën, open workflow software en toepassingsspecifieke verbruiksgoederen.

Als OEM-toeleverancier ontwerpt en produceert Xeikon ook plaatbelichtingssystemen voor krantendruk. Verder produceert Xeikon CTcP-oplossingen (computer-to-conventional-plate) voor commerciële offsetdrukkerijen onder het merk basysPrint. Voor de flexomarkt biedt Xeikon systemen voor digitale plaatvervaardiging onder de merknaam ThermoFlexX. ThermoFlexX-systemen combineren hoge-resolutie plaatbelichting met unieke plaatmanipulatie, flexibiliteit en ongeëvenaarde productiviteit.

In 2015 werd Xeikon een onderdeel van Flint Group, de toonaangevende wereldwijde aanbieder van verbruiksgoederen en drukoplossingen voor de verpakkingsindustrie en de printmediasector, om er de hoeksteen te worden van de nieuw opgerichte Digital Printing Solutions-divisie van de groep. Flint Group ontwikkelt en produceert een uitgebreid portfolio van verbruiksgoederen voor de grafische industrie. Zo omvat het portfolio een ruim assortiment aan conventionele en UV-drogende inkten en coatings, drukwerkchemicaliën, drukplaten en apparatuur, rubberdoeken en sleeves, en pigmenten en additieven voor gebruik in inkten en andere kleurstoftoepassingen. Flint Group, met hoofdkantoor in Luxemburg, heeft ongeveer 7.900 mensen in dienst. Wereldwijd is het bedrijf de eerste of tweede leverancier in elk belangrijk marktsegment waarin het actief is.

 

Voor meer informatie over Xeikon en Flint Group gaat u respectievelijk naar www.xeikon.com en www.flintgrp.com of neemt u contact op:

Xeikon

Corporate Communications Manager

Danny Mertens

Brieversstraat 70 – 4529 GZ Eede, Nederland

T: +32 (0)3 443 13 11 – M: +32 (0)494 50 00 57

Danny.Mertens@xeikon.comwww.xeikon.com

Pr-agency Xeikon

duomedia

Dorien Cooreman

Barastraat 175 – 1070 Brussel, België

T: +32 (0)2 560 21 50 – M: +32 (0)478 98 60 58

Dorien.C@duomedia.comwww.duomedia.com

Volg Xeikon op:

Twitter.com/Xeikon |  LinkedIn.com/Xeikon |  YouTube.com/user/Xeikon |  Facebook.com/Xeikon