Xeikon lanceert REX

Xeikon maakt de lancering bekend van haar REX-programma ter ondersteuning van drukkers die op zoek zijn naar betaalbare digitale productieoplossingen op instapniveau om in te spelen op de vragen van hun klanten naar kleinere oplages, just-in-timeproductie en personalisatie. De investeringsdrempel voor professionele digitale drukoplossingen kan een probleem zijn voor kleinere bedrijven die deze nieuwe markt willen betreden. Het REX-programma biedt een reeks remanufactured, zeg maar gereviseerde, Xeikon-drukpersen die een aantrekkelijke en betaalbare optie vormen voor drukkers en converters die hun activiteiten willen uitbreiden met digitale toepassingen.

Jeroen Van Bauwel, director of product management, zegt: “Xeikon voorziet de markt al meer dan 30 jaar lang van digitale drukpersen. Maar vaak draait de digitale business van onze klanten sneller dan hun pers. Na enkele jaren moeten ze al investeren in een sneller model. De ingeleverde pers heeft dan nog een lange levensduur. Met ons REX-programma reviseren we dergelijke oudere persen door ze onze fabriek te laten doorlopen, alle recente updates te implementeren en de digitale front-end te upgraden naar de nieuwste versie van onze workflow: X-800 6.0. Persen die het REX-programma hebben doorlopen, worden dan weer op de markt gebracht met een heel aantrekkelijk prijskaartje. Zo maken wij via het REX-programma onze alom bekende digitale persen toegankelijk voor converters die nieuw zijn in de wereld van digitaal en beperkte investeringsbudgetten hebben. REX staat voor Remanufactured, Ecological: Xeikon quality.”

Introductie: de Xeikon 3030 REX met een prijskaartje van € 197.000

Labelconverters investeren vandaag de dag in digitale oplossingen die variëren van € 200.000 tot € 1,5 miljoen. Ongeveer 20% van die converters heeft een investeringscapaciteit tot € 300.000. Vorig jaar introduceerde Xeikon haar Label Discovery Package, een aanbod binnen dit investeringsbereik. Door nu de 3030 REX toe te voegen aan haar portfolio, breidt Xeikon de mogelijkheden uit voor alle labelconverters.

De Xeikon 3030 REX is een instapdrukpers voor converters die een vliegende start willen nemen in digitaal en meteen hun eerste stappen willen zetten in het professionele en industriële segment. Deze full-color digitale drukpers biedt het voordeel van opaak wit, wat toegang biedt tot gezondheids- en schoonheidsmarkten, de markt voor premiumbier en andere eindmarkten voor etikettendrukwerk. De 3030 REX maakt gebruik van gecertificeerde voedselveilige Xeikon-droge-tonertechnologie voor toegang tot de aanzienlijke markten voor voedingsetiketten. De droge toner is ook lichtecht, waardoor converters eindgebruikstoepassingen van etiketten kunnen produceren die duurzaamheid vereisen. De drukresolutie van 1200 dpi zorgt ervoor dat converters ook de markt voor offsetetiketten van hoge kwaliteit en de markt voor flexokwaliteit kunnen bedienen. Xeikons digitale front-end is de kers op de taart: X-800 6.0 is te integreren met bestaande MIS-systemen, maakt volledig geautomatiseerde jobvoorbereiding mogelijk en verwerkt complexe variabele data jobs in alle eenvoud.

Van Bauwel: “Afgezien van de voordelen van onze drukperstechnologie kun je een Xeikon-investering ook zien als een zekerheid op lange termijn. Zo nodig kunnen onze drukpersen ter plaatse een upgrade van de snelheid en breedte krijgen naarmate je bedrijf evolueert en die behoefte ontstaat. We zijn ervan overtuigd dat de Xeikon 3030 REX een nog snellere adoptie van digitaal zal stimuleren in de etikettenmarkt. Hij biedt converters de vrijheid om de gewenste markten te bedienen: hij is geschikt voor maar liefst 90% van alle eindgebruikstoepassingen in de etikettensector. Deze drukpers is een investering die gaandeweg meegroeit met je behoeften, naarmate je activiteiten evolueren.”