Xeikon gaat Label Discovery Solution tonen op Labelexpo Americas

Xeikon’s nieuwe Label Discovery Solution laat op Labelexpo Americas instapmogelijkheden voor digitale etikettendruk en converting zien tegen een prijs die de lucratieve etikettenmarkt gemakkelijk binnen bereik brengt voor label converters van elke omvang.

De nieuwste aanwinst in het portfolio combineert het instapmodel Xeikon 3030, een rotatieve digitale etikettendrukpers, met de nieuwe entryDcoat digitale convertinglijn, die inline of offline te gebruiken is.

“De Label Discovery Solution is een kant-en-klaar systeem voor etikettenproductie dat alles biedt wat je nodig hebt om je klanten een uitgebreid dienstenaanbod te bieden en te ervaren welke voordelen digitale productie je bedrijf kan opleveren”, zegt David Wilkins, Xeikons Vice President of Sales voor de Noord-Amerikaanse markt.

Hij vervolgt: “De Label Discovery Solution biedt een betaalbare manier om deze lucratieve markt te betreden. Bovendien is de oplossing een platform dat qua productiviteit ter plaatse te upgraden is naarmate de activiteiten groeien, wat de investering beschermt op lange termijn.”

De Xeikon 3030 digitale etikettendrukpers is een droge-toneroplossing die ideaal is om etiketten voor een brede waaier aan toepassingen te produceren met standaard flexomaterialen. De entryDCoat is een compacte converting unit die bestaat uit een vernis-, stans- en opwikkelstation. De machine is voorzien van halfrotatieve stanstechnologie die de kosten met tot wel 50% kan reduceren, aangezien er geen speciale gereedschappen of steltijd aan te pas komen.