Xeikon 8500 ondersteunt de flexibele productie van Colorisprint

Belgische specialist in digitaal drukwerk wordt al 20 jaar geholpen door Xeikon-technologie

De Belgische digitale drukkerij Colorisprint viert dit jaar haar 20-jarige bestaan. Sinds jaar en dag maakt het bedrijf gebruik van Xeikon-technologie, waaronder nu ook een Xeikon 8500.

De eerste digitale drukpers van Colorisprint, dat werd opgericht in 1998, was een Agfa Chromapress 320 met een Xeikon OEM-engine. Datzelfde jaar investeerde het bedrijf ook in een grootformaat plotter.

In 2003 kocht het bedrijf een Dicopress 500 met een Xeikon OEM-engine, waarna in 2006 haar eerste flatbedprinter volgde. In 2011 vernieuwde het haar flatbedprinter en haalde het een Zünd-snijsysteem in huis.

Vier jaar later vervolledigde Colorisprint haar flatbedportfolio met een tweede systeem. In 2017 werd het machinepark uitgebreid met de multifunctionele Xeikon 8500 rotatieve commerciële drukpers. Dit jaar voegde Colorisprint ook grootformaat UV-geltechnologie toe aan haar bestaande grootformaat UV-printerpark.

Tegenwoordig telt het bedrijf 23 medewerkers en ondersteunt het b2b-klanten zoals reclamebureaus en grafische ontwerpers die voornamelijk in België, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg gevestigd zijn. Het voert ook werk in onderaanneming uit voor offset- en digitale drukkerijen.

“Wij gaan er prat op kwalitatief hoogwaardige printresultaten, een ruime keuze aan substraten, flexibele oplossingen en persoonlijke service te leveren”, zegt Manuel Léonard, eigenaar van Colorisprint.

“Wij luisteren naar onze klanten en reiken hun de oplossing aan die technisch gezien de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Met ons omvangrijke en krachtige machinepark verzorgen wij kleinformaat rollenwerk en vellenwerk, grootformaat- en flatbedprintwerk en ook digitaal snijwerk en voertuigreclame. De Xeikon 8500 zorgt voor verdere ondersteuning van ons brede spectrum aan mogelijkheden.”

De Xeikon 8500 levert echte 1200 dpi-drukkwaliteit en kan substraatbreedtes van 320-512 mm (12,6” x 20,2”) en printbreedtes tot 504 mm (19,8”) aan. Het instapsysteem kan uiteenlopende toepassingen produceren, zoals brochures, posters, folders, verpakkingen en kleine mailings, en is ideaal voor kleinere oplages en strakke deadlines.

Meer informatie over Colorisprint is beschikbaar op www.colorisprint.be.