Web-to-Print, heb ik dat nodig? – video

Tegenwoordig heeft iedereen een web-to-print systeem, maar betekent dat dat u er ook een nodig heeft? Onze CTO David van Driessche helpt u met wat advies in deze video.

Een deel van die vraag komt voort uit de naam “web-to-print” die lijkt te impliceren dat dit niets anders is dan het zoveelste verkoopkanaal dat u zult moeten beheren. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom web to print interessant voor u kan zijn.

Koop lokaal

De eerste reden is een beetje ironisch. Web-to-print gebeurt uiteraard op het world wide web, maar toch zijn web-to-print systemen ideaal om lokale consumenten in staat te stellen te kopen bij het bedrijf om de hoek. Er is zeker een trend dat consumenten lokaal willen kopen, maar dat betekent niet dat ze van hun bank af willen komen. Een web-to-print systeem stelt hen in staat om lokaal te kopen zonder dat dit ten koste gaat van het gemak.

Minder tijd spenderen aan offertes

De tweede reden waarom web-to-print een echte troef kan zijn, is dat het een echt geduldig systeem is. Het stelt uw klanten in staat om alles wat u te bieden heeft te verkennen, in elke exotische combinatie die ze maar kunnen bedenken. En u raakt er pas bij betrokken als er een echte bestelling wordt geplaatst. In veel van de projecten waarbij wij betrokken zijn, is de belangrijkste reden om een web-to-print systeem aan te schaffen deze vermindering van de administratieve overhead.

Klantenbinding

Laten we het ook over relaties hebben. De relatie tussen u en uw belangrijkste klanten. Een goed web-to-print systeem kan gesloten winkels opzetten voor die klanten, met hun voorkeuren, hun verzendmethoden, betaalmethoden, hun collectie producten en natuurlijk hun prijzen. Nogmaals, een manier om uw administratieve overhead te verminderen, maar tegelijkertijd uw relatie met die klanten te versterken.

Meer output, minder gedoe

Natuurlijk zijn er nog vele andere redenen waarom web-to-print interessant voor u zou kunnen zijn. Het moet nu wel duidelijk zijn dat het niet zomaar een verkoopkanaal is. Dus, moet u een web-to-print systeem kopen omdat iedereen er een heeft? Natuurlijk niet! Maar het zou verstandig zijn om web-to-print te overwegen en te zien wat het voor uw bedrijf kan betekenen.

Bekijk hier de video