VIGC TRAPT AF

Afgelopen woensdag presenteerde VIGC in de sfeervolle Roof Top Bar Gaston in Gent, het programma voor 2019. En ja, het belooft opnieuw een druk jaar te worden.

Tijdens het ‘trapt af’ event trakteerde VIGC de ruim 90 aanwezigen op enkele inhoudelijke sessies alvorens in de agenda te duiken. Het woord was eerst aan Dirk Deroo, CEO van Dataline. Dirk gunde de aanwezigen een blik achter de schermen van Dataline en de ontwikkeling van MultiPress en stond ook uitgebreid stil bij de marketingstrategie achter het eigen huismagazine. Daarna doorprikte Mark Vandael, spreker, trainer & facilitator bij Bedenk, enkele misvattingen over creativiteit en gaf het aanwezige publiek meteen een reeks tips mee om het creatieve pijl wat op te krikken. De belangrijkste les? “Komt er iemand naar jou met een idee? Stel je oordeel dan even uit en verwijs dat prille idee niet meteen naar de prullenmand.”

© Liesbet Van Camp – VIGC

Feestjaar

2018 was een feestjaar voor VIGC. Afgelopen jaar vierde het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie immers zijn 20-jarig bestaan. Het aantal strategische partners dikte afgelopen jaar aan tot 22 en events zoals Het CongresAAMAX, VIGC Verbindt en BOPE (Benelux Online Print Event) lokten heel wat geïnteresseerden. Wat ledenaantal betreft, kon Lode Vlayen, directeur van VIGC, een stabiel cijfer voorleggen. In een krimpende markt is dat een prestatie op zich.

© Liesbet Van Camp – VIGC

Drukke agenda voor 2019

En wat mogen we verwachten in 2019? Ook dit jaar mogen we ons verlekkeren op een stevige boterham. Noteer alvast 9 mei in de agenda voor BOPE 2019 dat deze keer niet in het broeierige Atomium maar in de Antwerpse Zoo zal doorgaan. Het Congres 2019 vindt opnieuw plaats in de Lamot in Mechelen en dat op 10 oktober. Tijdens Het Congres pakt VIGC uit met een ‘special’. “Dit jaar organiseren we samen met Vlaio en EY Innovation een heuse ‘hackathon’ waarbij we in drie dagen oplossingen zoeken voor enkele concrete cases”, horen we van Lode. Benieuwd wat dat gaat worden. Ook AAMAX en VIGC Verbindt staan op de agenda in het najaar. Concrete data volgen nog.

[button link=”https://www.vigc.be/events/” type=”small” color=”black” newwindow=”yes”] Bekijk de agenda[/button]

© Liesbet Van Camp – VIGC

Verder wil het Innovatiecentrum de samenwerking verdiepen met andere sectororganisaties, zoals GOC in Nederland, en kan je de mensen van VIGC ook op events zoals de vakdag Print & SignXeikon CaféGet SmartSign & Print expo en het Antwerp Posterfestival tegen het lijf lopen. Er komt ook een inhoudelijke samenwerking met het RIT (Rochester Institute of Technology, USA) en voor het eerst zullen de printmediatrainingen van VIGC ook in Nederland aangeboden worden in samenwerking met Printmedianieuws.

Stef Verhoeven


Downloads

[button link=”https://www.vigc.be/wp-content/uploads/2019/01/Trapt_af_2019_Mobiel.pdf” color=”black”] Presentatie Lode Vlayen[/button] [button link=”https://www.vigc.be/wp-content/uploads/2019/01/20190116-VIGC-trapt-af-creaskills.pdf” color=”black” newwindow=”yes”] Presentatie Mark Vandael[/button] [button link=”https://www.vigc.be/wp-content/uploads/2019/01/Creativity-Fitness-Program.pdf” color=”black” newwindow=”yes”] Creativity Fitness Program[/button] [button link=”https://www.vigc.be/wp-content/uploads/2019/01/Dataline-Hybrid-Communication-as-a-strategy_mobile.pdf” color=”black” newwindow=”yes”] Presentatie Dirk Deroo[/button]

Foto’s

[huge_it_gallery id=”29″]