VIGC Eye Opener 2018

Ook in 2018 zullen nieuwe evoluties op vlak van grafische communicatie alomtegenwoordig zijn . Optimalisatie en rationalisatie van bestaande technologie en processen zet zich verder. Gelijktijdig worden nieuwe technische mogelijkheden verkend en business-opportuniteiten ingevuld. Om succesvol te kunnen zijn, is een open geest noodzakelijk! Grenzen tussen industrietakken vervagen verder. Een mooi voorbeeld hiervan is onze auto die getransformeerd is van iets louter mechanisch tot een huwelijk tussen mechaniek, design, software en data-uitwisseling. Druk & Print bewandelen hetzelfde pad. Naast het grafische aspect is een koppeling met de digitale wereld en bijhorende datastromen (bijna) een certitude geworden.

Creativiteit is een tweede belangrijke bouwsteen in succesvolle organisaties & ondernemingen. De VIGC events ’After Adobe Max‘ en ’VIGC verbindt‘ werden massaal bijgewoond door medewerkers uit de creatieve sector. Meer samenwerking en kennisdeling met productiebedrijven zal ook hier de bestaande grenzen doen vervagen. VIGC neemt hierbij ook in 2018 als facilitator een voortrekkersrol op zich.

Met onze nieuwsbrief ‘Eye Opener’ informeren wij jullie, de grafische sector uit België en Nederland, over dit breed werkterrein. Naast onze eigen expertise doen we hierbij ook beroep op een team van specialisten uit binnen en buitenland. Zij komen niet alleen uit de ‘klassieke’ wereld van design, prepress, druk en afwerking/veredeling maar ook uit andere industriële sectoren die steeds meer het enorme potentieel van print ontdekken. Hieronder vallen onder andere printed electronics, industrieel printen, voedsel printen, …

Het aantal strategische partners zal in 2018 verder toenemen. Naast het verlengen van de bestaande partners hebben in januari ook al Papyrus, Antalis, Pelemans industries, Argos Solutions en Prindustry hun engagement toegezegd. Welkom bij de VIGC familie! Uiteraard blijven we ruimte voorzien om jullie kennis te laten maken met hun nieuwe producten, diensten en andere nuttige info.

Veel leesgenot.

Fons Put
redacteur VIGC Eye Opener.