Verslag Sign2Com

‘Put your brand on display’ is de slagzin van de Sign2Com-beurs. De beurs richt zich op spelers uit de reclame-, signage-, media- en communicatiewereld en tracht hen te informeren over de trends van vandaag en de hypes van morgen. Trok onze aandacht:

  • Integratie van verlichtingeffecten. LED’s zijn uitermate geschikt om snel en eenvoudig in te bouwen in sign-concepten. De getoonde modules werken op 40V en zijn uitgerust met met een bescherming tegen oververhitting.

  • Extended kleurgamut in large format kleurenprinters. Kleurgebruik is en blijft een belangrijke aantrekkingspool in signage. Met extra kleurkanalen is het kleurbereik van de large format printers groter dan het ooit geweest is.
Fig 2: Gebruik van extended gamut in large format printers
  • Printen in de hoogte. Naast de mastodont MASSIVit, zie je ook bij andere leveranciers nieuwe verhoogde printproducten: wat we nog niet zagen is het printen van bedieningspanelen en drukknoppen in inkjet.
Fig 3. resultaat van de MASSIVit-3D-printer
  • Zeefdruk en digitaal gecombineerd in textielbedrukking. Zeefdruk zorgt voor de witte onderlaag, digitaal zorgt voor een full-color bedrukking erbovenop. De zeefdrukkers hebben tot nu vrij afwachtend gereageerd op digitaal full color T-shirts bedrukken, met de lagere instapmodellen kan dit veranderen.
Fig. 4. Kleinere instap voor hybride textielprint
  • In de mooi ingerichte conferentieruimte kon je een gevarieerd programma-aanbod volgen. In het aanbod o.a. volgende VIGC-bijdrages: Jos Steutelings met ‘online print als extra verkoopkanaal’ en Fons Put met ‘Merkkleuren, laat niets aan het toeval over.’
Fig. 5. De mooi ingerichte conferentieruimte midden de beursvloer.

Signage betekent opvallen en hiervoor komen er meer materialen en productietechnologieën beschikbaar. Naast printtechnologie zal ook de integratie van actieve componenten (o.a. lichtschakelingen en printed electronics-toepassingen) leiden tot intelligente vormen van signage. De uitdaging tot succes ligt in creativiteit in oplossingen en concepten.

Meer weten over de mogelijkheden met printed electronics? Maak kennis met de technologie van morgen op de studiedag Connect! ‘printed electronics’ als motor voor IoT.  Met bijdragen van Agfa Materials, Henkel Belgium, Imo-Imomec, Imec, Holst Centre / TNO, Quad Industries, Metafas en Sigfox.