Vermijd laattijdige betalingen met QR-codes

Klanten laten betalen in één scan? Dat kan met MultiPress.

Facturen en rekeningen betalen wordt hoe langer hoe gemakkelijker gemaakt: we zijn allemaal vertrouwd met eenvoudig te gebruiken bankapplicaties waar we met enkele kliks een betaling regelen. Je hebt ongetwijfeld al facturen – professioneel of persoonlijk – gehad waar zo’n gemakkelijke QR-code op staat. Even de code scannen, je gewenste bankrekening kiezen en … klaar!

Ook voor het professionele betaalverkeer komen er meer toepassingen op de markt waarmee factuurverwerking vlotter gaat. Daarom ging MultiPress de samenwerking met PAY. aan: gebruiksgemak voor jou én je eindklant.

Scan & pay

Er mag worden aangenomen dat niemand nog moeite heeft met QR-codes. Want ondertussen kenden die codes ook al hun doorbraak in het betaalverkeer van grotere ‘instituten’, zoals verkeersboetes, belastingen, …

Waarom? Omdat dit aanzet tot gemakkelijkere én snellere betalingen.

Dus lijkt het ons logisch dat dit ook in de grafische sector kan toegepast worden. Want wil niet elke professional dat zo veel mogelijk facturen op tijd betaald worden?

Daarom ging MultiPress in zee met PAY. Zo wordt op je facturen in MultiPress volautomatisch een unieke QR-code aangemaakt. Zonder extra tussenkomst. Je eindklant kan op die manier gebruik maken van vertrouwde betaalmogelijkheden en dus gemakkelijker betalen.

Welk product of dienst jij ook aanbiedt: de integratie van PAY. in MultiPress heeft altijd een geschikte betaalmethode. Dit zijn jouw voordelen op een rijtje:

  • Een uniek gegenereerde QR-code wordt automatisch aangemaakt op facturen zonder extra handelingen
  • Je past eenvoudig de betaalmogelijkheden aan volgens voorkeur in MultiPress
  • Jouw eindklant kan gebruik maken van vertrouwde betaalmogelijkheden en betaalt zo gemakkelijker
  • Door het gebruiksgemak van deze integratie mag je je verwachten aan veel minder laattijdige betalingen en opvolging van uitstaande facturen

Hoe werkt het?

MultiPress heeft PAY. geïntegreerd in zijn software. Hiermee kan je automatisch een QR-code genereren op een factuur die je in MultiPress aanmaakt. Door het scannen van die code kan de eindklant gemakkelijker overgaan tot betaling.

In je MultiPress-configuratie zelf kan je gemakkelijk instellen welke betaalplatformen kunnen en mogen gebruikt worden. PAY. maakt daarbij gebruik van de meest gangbare betaalmogelijkheden voor de meeste landen in Europa: per bank, telefoon, credit- en prepaid card. De meest gebruikelijke online betaalmethoden voor webshops zijn iDEAL, Bancontact, Giropay, creditcards en achteraf-betaalmethodes.

Eveneens kan je kiezen om de landingspagina voor het betaalverkeer aan te passen aan jouw wensen.

Gevolg? Veel minder laattijdige betalingen en opvolging van uitstaande facturen.

Wil je meer weten over betalen door het scannen van een code? Onze experts leggen het haarfijn uit aan je!