Universitas & Canon | Printen van boeken

Klant van Canon in beeld | Universitas | Printen van boeken in kleinere oplages

De grafische onderneming Universitas kan voldoen aan de vraag naar boeken in kleine oplages, dankzij een gestroomlijnd productieproces met o.a. twee nieuwe Canon productieprinters. Lees hun verhaal

Lees hier het verhaal van Universitas

“Book of one is voor ons dagelijkse kost en om dat te realiseren moet je niet alleen over degelijke machines beschikken, maar ook het IT-gebeuren moet van hetzelfde niveau zijn. In beide gevallen hebben wij met Canon de perfecte partner gevonden. Een echte win-win!” – Tom Van Uffelen, Zaakvoerder Universitas

Een digitale oplossing voor het printen van boeken

Universitas verzorgt al 45 jaar de cursusdienst voor de academische sector in Antwerpen én andere universiteitssteden. Waar boeken vroeger via bestelformulieren besteld werden, gebeurt dit vandaag via online bestelplatformen. Studenten kunnen de bestelde boeken aan huis laten leveren of afhalen. Universitas was ook op zoek naar een manier om te voldoen aan de groeiende vraag van uitgeverijen naar kleine oplagen en met behoud van veel flexibiliteit. Hun oplossing moest niet alleen de productie versnellen, maar ook de uitzonderlijke printkwaliteit leveren die de klanten van hen verwachten.

Een perfecte combinatie van productiviteit en printkwaliteit

Canon hielp bij de ontwikkeling van een gestroomlijnd, digitaal productieproces. De recente installatie van twee nieuwe Canon productieprinters biedt Universitas de perfecte combinatie van productiviteit en printkwaliteit in de productieafdeling. Concreet gaat het om een imagePRESS C10010VP digitale kleurenpers en een varioPrint 6330 Titan zwart-wit productieprinter.

Voordelen voor Universitas

Dankzij de snelheid en efficiëntie van hun nieuwe technologie verdubbelde Universitas de kleurproductie en verbeterde zij de productiviteit. Dit levert niet alleen een besparing op aan uitbesteed offset werk dat nu zelf digitaal geproduceerd kan worden. Het verkort de levertijden. Daardoor kan het bedrijf meer klanten aantrekken en kwalitatief hoogwaardige boeken printen binnen een hele korte deadline.

Long lasting business partnership

Dat de nieuwe machines opnieuw van Canonmakelij zijn, is geen toeval, zegt Tom Van Uffelen. “We hebben al jaren een goede relatie en business partnership met Canon en daar zijn meerdere redenen voor. Eerst en vooral denken zij met ons mee en bieden zij oplossingen aan die ons echt vooruithelpen. Daarnaast is de kwaliteit van zowel de machines als het drukwerk dat ze produceren van onberispelijke kwaliteit en last but not least is er het serviceaspect. Ook al zijn het zeer degelijke apparaten, soms gaat er wel eens iets stuk en als je dan kan rekenen op een snelle en goede service, dan is dat goud waard en al zeker met de heel korte deadlines die wij hanteren.”

Lees verder