Uitbreiding assortiment gestreken papier met het nieuwe G-Silk

Met G-Silk heeft Antalis het antwoord op de vraag naar papier dat hoog scoort op duurzaamheid én kwaliteit. Kunstboeken, covers, luxe magazines, direct mail, brochures en posters behoren tot de vele toepassingen.

G-Silk is halfmat machinegestreken papier en karton, perfect geschikt voor het afdrukken van hoge resolutie beeld en scherpe typografie. Volgens een uniek coating procedé krijgt G-Silk een gelijkmatige strijklaag met als resultaat opvallend aangename papierkenmerken.

Positieve impact

Aandacht voor het milieu is een eigenschap die G-Silk typeert. Afkomstig uit de Zweedse papierfabriek Grycksbo van Arctic Paper, producent van onder andere Munken Design, en daarmee is deze gestreken papiercollectie voorzien van de Cradle to Cradle Silver-certificering.

5 criteria van Cradle to Cradle

Cradle to Cradle -certificering werkt via een beoordeling op vijf criteria, die nodig zijn voor een circulaire economie. De categorieën zijn: materiaalgezondheid, circulaire producten, schone lucht en klimaatbescherming, verantwoord water- en bodembeheer en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Unieke contour coating met Mirroblade

Bij de productie van G-Silk is Mirroblade coating toegepast. De strijklaag wordt gelijktijdig aan beide zijden van het papier aangebracht voor een uiterst gelijkmatige verdeling. Deze manier van coaten voorkomt mottling en onregelmatigheden in het papier.

Uitgebreid assortiment

Met formaten van 460×320 mm tot en met 1020×720 mm en gramgewichten van 90 g/m² tot en met 250 g/m² is er altijd een geschikt product voor uw specifieke project.

Wilt u meer weten over G-Silk? Neem dan zeker contact met ons op via +32 (0)2 451 12 00 of print.be@antalis.com voor België of via +31 (0)36 53 94 444 of grafisch.nl@antalis.com voor Nederland .