TINDER FOR FONTS

De queeste naar het ultieme lettertype voor je ontwerp kan soms een frustrerende en tijdrovende zoektocht zijn. Niet zo met Font Flipper, de matchmaker voor font lovers.

Een hoop gedoe

Een passend lettertype zoeken is tot op vandaag nog altijd een heikele onderneming. Dankzij TypeKit verloopt het een en ander al wat vlotter. Maar toch. Je moet nog altijd je opmaakomgeving verlaten en naar een externe website surfen, in dit geval TypeKit, om daar op zoek te gaan naar het gewenste lettertype. Heb je een kanshebber gevonden? Dan kan je die activeren en gebruiken in je opmaakapplicatie. Geweldig! Of toch niet. Eenmaal terug aan de slag met je ontwerp, blijkt vaak dat die geweldige kanshebber toch geen hoogvlieger is en kan je van vooraf aan herbeginnen. Bovendien stelt TypeKit ook een limiet op het aantal fonts dat je kan activeren. Zit je aan je limiet? Dan moet je eigenlijk eerst andere lettertypes deactiveren alvorens nieuwe fonts te activeren. TypeKit laat wel toe dat je tijdelijk over je limiet gaat, maar het blijft een hoop gedoe.

Font Flipper

Dat kan beter, moeten de mannen van Font Flipper gedacht hebben. Met Font Flipper willen deze jolige jongens een juiste foutkeuze even vlotjes laten verlopen als het vinden van een liefje op Tinder. Kwestie van wat heen en weer te swipen, hier en daar een ‘like’ te geven en… donwloaden maar.

Poepsimpel

Font Flipper gebruiken is inderdaad poepsimpel. Je upload je ontwerp, sleept een tekstkader waar je je tekst wilt, selecteert een tekststijl en je kan meteen swipen doorheen de suggesties. Op basis van je likes past Font Flipper de voorgestelde lettertypes aan zodat je sneller tot de ultieme match komt. En dat allemaal zonder dat je fonts moet downloaden, activeren of deactiveren.

Anders en beter

Font Flipper is een gratis web app en beperkt tot Google Fonts, wat weliswaar nog altijd goed is voor meer dan 800 gratis te gebruiken fontfamilies. Keuze genoeg, dus. Ideaal zou ik deze oplossing niet noemen. Je moet nog altijd je opmaakomgeving verlaten op om lettertypejacht te gaan. Maar Font Flipper geeft alvast aan dat het anders en beter kan.

[avatar size=”300″]