Diedert Ketelbuters heeft de technische leiding in een grafische groep die uit twee delen bestaat. Burocad is een digitale drukkerij gericht op agencies en B2B, met een sterke focus op productdesign en een krachtig grootformaat machinepark. Printsalon is een bedrijf met vestigingen in Hasselt, Mechelen en Brugge dat zich richt op de lokale markt, zowel B2B als B2C met een focus op klein formaat drukwerk. Ketelbuters: “Dat maakt het complex: we willen automatiseren, zowel voor groot- als kleinformaat. We zoeken naar de juiste workflow- en impositiesoftware en namen hiervoor het VIGC in de arm. Ze maakten een ‘As Is’ en een ‘To Be’ van onze bedrijfsprocessen, zodat we kunnen zien hoe onze workflow eruit moet zien na dit project.”

Veel werk gebeurt nu nog manueel, vertelt Ketelbuters. “Er staan hier twee Zünd-machines; daarvoor willen we zowel het nesten van verschillende opdrachten automatiseren, als het plaatsen in de juiste wachtrij. Preflighting wordt meer gestructureerd. Eventuele correcties in het aangeleverde bestand worden dan, waar mogelijk, consequent automatisch uitgevoerd. Als dat niet mogelijk is, gaat er automatisch een melding naar de klant. De gekozen impositiesoftware is zowel voor groot- als kleinformaat geschikt. Er zit een materiaalmodule in en er wordt automatisch rekening gehouden met de voorraad en de planning. Er zijn koppelingen via JDF met het ERP mogelijk. Dat levert veel gemak op.”

Door de continue groei die ons bedrijf de afgelopen jaren kende, was de nood aan optimalisatie van onze processen intussen groot geworden, aldus Ketelbuters. “Verschillende aanbieders geven je natuurlijk veel informatie, maar het VIGC is onafhankelijk en denkt mee met ons als bedrijf voor én na de implementatie van de software. Ze kijken uitsluitend naar wat wij effectief willen en wat het best bij ons past.”