Terugblik op de Ghent Workgroup Meeting

“Voortdurende Ontwikkelingen en Informatieverspreiding nog steeds Essentieel”

Onlangs kwamen de leden van de Ghent Workgroup (GWG), de internationale organisatie die ‘best practices’ voor print -en verpakkingsworkflows uitwerkt, weer samen in Ljubljana (Slovenië). Deze stad, bekend om haar perfecte samensmelting van historische charme en moderne flair, vormde het perfecte decor voor onze discussies over het harmoniseren van traditionele grafische standaarden met de nieuwste technologische innovaties.

David Zwang, Chair of de Ghent Workgroup, aan de slag tijdens de Ljubljana-meeting.

Belangrijke Updates en Discussies

  • PDF 2.0 en de Ghent Workgroup: We hebben diepgaand de nieuwe mogelijkheden van PDF 2.0 verkend, inclusief oplossingen voor complexe uitdagingen zoals het specificeren van verschillende PDF-output intents op paginaniveau. Dit is vooral nuttig bij het drukken van verpakkingen op eenzijdig gestreken karton. Hoewel softwareleveranciers deze mogelijkheden nog moeten integreren, prioriteren zij momenteel andere ontwikkelingen.
  • Innovatie in Textieldruk: De digitale revolutie in textieldruk vereist net als in de verpakkingsindustrie vernieuwende oplossingen voor de interactieproblemen tussen substraten en inkten. De GWG werkt aan richtlijnen om textieldrukkers te ondersteunen bij het omarmen van deze nieuwe technologieën. Deze brug slaan tussen traditionele en digitale processen is essentieel voor toekomstige duurzaamheid en groei.
  • Compatibiliteit met Opmaakpakketten: In de grafische industrie komen uitdagingen zoals fontgebruik en transparantie veelvuldig voor, wat leidt tot compatibiliteitsproblemen die de workflow belemmeren. GWG heeft tests uitgevoerd met diverse opmaakpakketten om te identificeren welke veelvoorkomende problemen ontstaan tijdens de creatie van PDF-bestanden uit verschillende applicaties.
  • Educatieve Initiatieven: Studenten uit Ljubljana zijn pioniers in het vernieuwen van PDF-educatie door het ontwikkelen van video’s die de complexiteiten van het PDF-formaat verklaren. Deze moderne benadering wijkt af van traditionele methoden en biedt een dynamisch en visueel aantrekkelijk platform voor leren. Deze initiatieven zijn cruciaal om een nieuwe generatie grafische professionals uit te rusten met de kennis die nodig is in ons snel veranderende vakgebied.

Voor meer informatie, bezoek onze GWG website en ontdek onze educatieve video’s en aankomende webinars en opnames van alle webinars die reeds hebben plaatsgevonden, een belangrijke bron van informatie voor zowel designers, producenten en leveranciers. zoals altijd “warm aanbevolen”.