Tatjana Raman (bpost) en Cis Sterkens (ACV) versterken bestuur VIGC

VIGC – Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie – zet zijn ambitie om innovatie en ondernemerschap als non-profit organisatie te stimuleren binnen de grafische sector in België en Nederland extra kracht bij door voor de tweede keer dit jaar haar bestuursorganen te versterken, dit keer met Tatjana Raman, Head of Media Intelligence bij bpost en Cis Sterkens, secretaris ACV Kempen.

Tatjana Raman – bpost

Op de laatste Raad van Bestuur werd beslist dat het huidige directiecomité wordt versterkt om de verdere uitbouw van VIGC met nog meer daadkracht te kunnen begeleiden. Naast de huidige vertegenwoordigers Guy Lauwers (DIOSS), Johan Jaubin (Van Genechten Packaging) en Jos Steutelings (VIGC) zullen Paul Huybrechts (Mediahuis NV), Wim Vlekken (Cartamundi) en Tatjana Raman (bpost) de nieuwe structuur vervoegen.

Tatjana zal als vertegenwoordiger van bpost toetreden tot het directiecomité en de Raad van Bestuur. Met haar ruime ervaring binnen de mediasector en haar sterke marketinginzichten binnen verschillende toonaangevende bedrijven, is zij perfect geplaatst om deze belangrijke taak op zich te nemen.

Cis Sterkens – ACV

Tatjana Raman: “Ik ben bijzonder gemotiveerd om mee mijn schouders te zetten onder de initiatieven van VIGC. Het afgelopen jaar werd veel ambitie getoond door talrijke webinars en leerrijke opleidingen. Ondanks de mindere omstandigheden zijn ze erin geslaagd de continuïteit voor hun leden te garanderen. Bij bpost verdedig ik dagelijks de waarde van papier binnen een mediamix. Een overtuiging die de grafische sector zeker kan smaken. Ik twijfel er niet aan dat we een wederzijdse meerwaarde zullen creëren.”

Cis is binnen ACV Kempen onder andere verantwoordelijk voor de opvolging van PC 136/222 Papier- en kartonbewerking en zal een rol opnemen binnen de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur.

Cis Sterkens: “De sector helpen om kwaliteitsvoller, efficiënter, duurzamer en competitiever te worden, is een doel waar wij ons als ACV graag voor inzetten. Zowel bij de grote als kleine bedrijven en vooral in het belang van een duurzame tewerkstelling binnen de grafische nijverheid en fetra-bedrijven.”

De raad van bestuur en het directiecomité heten Tatjana en Cis van harte welkom en kijken er enorm naar uit om samen met hen de missie van VIGC – met duiding, tools, onafhankelijk advies, onderzoek en praktische ondersteuning: kennis overdragen naar kunnen – verder vorm te geven.

Jos Steutelings
Jos heeft als prepressverantwoordelijke en business proces manager 18 jaar ervaring opgebouwd in de mediasector bij Concentra en Mediahuis. Hij startte in 2014 bij VIGC als senior innovation consultant. In deze functie startte hij het web-to-print project mee op. Sinds april 2019 heeft Jos de leiding van VIGC overgenomen.
Expertisedomeinen waarvoor Jos bij het VIGC kan worden aangesproken zijn: online print, workflow optimalisatie, proces audits, changemanagement, projectmanagement en innovatietrajecten.