Smart Digital Paper

PowerCoat® Alive is een Smart Paper dat de online en offline wereld met elkaar verbindt. Het maakt gebruik van de inmiddels breed geaccepteerde NFC (Near Field Communication) technologie. Deze technologie zit nu al standaard op de nieuwste generatie smartphones en tablets. Het wordt vaak ingezet voor bijvoorbeeld contactloos betalen en zal de komende jaren steeds gebruikelijker worden.

Hoe werkt het?

Papierproducent Arjowiggins is er in geslaagd om een RFID chip te integreren in verschillende papierkwaliteiten. Deze chip kan worden geleezen door zo’n NFC geschikt apparaat er simpelweg vlakbij te houden. Vervolgens wordt er automatisch verbinding gelegd met een door u  gekozen URL, zonder iets te hoeven scannen of een app te openen.

Antalis heeft de exclusieve rechten om PowerCoat® Alive te distribueren.

Volg campagnes live

Voor marketeers is het een zeer interessant element dat de voortgang van een campagne continue gemeten kan worden via het speciale platform. Daarop is te zien hoe vaak een URL via de chip wordt geopend, waar, en door welk besturingssysteem (Apple/Android/Windows). Hiermee is waardevolle data te verkrijgen.

 

Assortiment

Het assortiment omvat nu 5 verschillende papierkwaliteiten zoals Conqueror CX22, Curious Metallics, Mohawk Superfine en XD White. PowerCoat® Alive is verkrijgbaar in 3 specificaties, te weten:

2 chips op 1 vel 32×46 cm (A4 toepassingen, brochures, inserts, etc), 4 chips op 1 vel 32×46 (A5 toepassingen, flyers, menukaarten, uitnodigingen etc) en 25 chips op 1 vel 32×46 cm (voornaamste toepassing is visitekaartjes).

Programmeren en bedrukken

De vellen worden geleverd in kleine verpakkingen van 12 tot maximaal 50 vellen per doosje. Elk doosje bevat een unieke code waarmee alle chips uit deze doos geprogrammeerd kunnen worden met een URL naar keuze. Deze URL kan ook ongelimiteerd gewijzigd worden. Powercoat kan voor of na het programmeren worden bedrukt door middel van HP Indigo, Dry Toner of (kleinformaat) offset.

Meer weten over PowerCoat® Alive? Just ask Antalis!