Schur loopt voorop met ECO3 oplossingen

Schur Pack International werd in 1846 opgericht door Johan Wilhelm. De Deense dochteronderneming, Schur Pack Denmark, heeft twee productievestigingen in Horsens en Vejle. Ze zijn gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige verpakkingsoplossingen met een sterke focus op de voedingssector, die ongeveer 80% van hun klantenbestand uitmaakt. Op de fabrieksvloer in Horsens staan drie offsetpersen: twee Rapida 106 machines met zeven kleuren en een Rapida 145 zeskleurenpers. Een reeks ECO3 prepress- en drukoplossingen zorgen voor een sterk geautomatiseerde workflow bij Schur Pack.

De prepress configuratie bij Schur omvat een Avalon N16-90 VLF (Very Large Format) plaatbelichter, Energy Elite Eco platen en een Arkana 125 slimme thermische plaatprocessor. Het CtP-systeem is uitgerust met een gerobotiseerde plaatlader, die het invoeren van de platen heeft geautomatiseerd en de stilstandtijd, veroorzaakt door het laden van nieuwe platen, heeft verminderd.

“Met het oude systeem moesten we drie of vier keer per dag platen laden, wat erg tijdrovend was,” vertelt Allan Laursen, Director of Operations. “De nieuwe robotlader kan een hele pallet platen laden, genoeg voor minstens 14 dagen. Hierdoor hebben onze medewerkers meer tijd voor andere taken in de productie of de plaatafdeling.”

De gemiddelde oplage omvat ongeveer 14.000 tot 15.000 vellen, maar men drukt ook regelmatig veel grotere opdrachten. De keuze voor ECO3’s Energy Elite Eco thermische platen, die een zeer hoge duurzaamheid hebben, speelt een cruciale rol bij het maximaliseren van het persgebruik en het leveren van hoge prestaties.

“We hebben gemerkt dat de Energy Elite Eco-platen zeer robuust zijn. Ze kunnen gemakkelijk 80.000 tot 100.000 vellen aan voordat we ze moeten vervangen. Dat is een grote productiviteitswinst zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.”

Het duurzaamheidsaspect van de ECO3 oplossingen is ook cruciaal voor Schur Pack. Het bedrijf heeft papierafval, waterverbruik en chemicaliënverbruik aanzienlijk kunnen verminderen. “Onze ECO3-producten helpen ons daadwerkelijk onze duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Met de Arkana-processor en de Energy Elite Eco-platen is het gebruik van chemicaliën bijvoorbeeld gehalveerd en is het waterverbruik teruggebracht tot een tiende.”

Momenteel evalueert het Schur Pack team de voordelen van twee andere belangrijke ECO3-innovaties: SPIR@L rasters in combinatie met SolidTune software voor inktbesparing. “Beide oplossingen zijn erg interessant voor ons. Ten eerste bieden ze een aanzienlijke kwaliteitswinst. Ten tweede kunnen ze helpen ons inktverbruik te optimaliseren en de duurzaamheid te vergroten.”

De reeds lang bestaande samenwerking tussen Schur Pack Denmark en ECO3 samenvattend, concludeert Laursen: “ECO3 is de juiste partner voor ons omdat we dezelfde drive delen om onze producten continu te verbeteren. Onze ervaring is dat ze altijd voorop lopen met nieuwe technologie.”

Bekijk het Schur Pack videoverslag: https://eco3.com/news/schur-pack-prepress-automation

Meer informatie over de plaatrobot vindt u hier: https://eco3.com/products/robotic-plate-loader