Samenwerking Pure Digital, Building Holland, BNO

MARKETING – Pure Digital gaat een samenwerking aan met Building Holland, de meest toonaangevende beurs voor de bouw – en architectuurmarkt in Benelux, en met BNO, de meest vooraanstaande vereniging en community in Dutch Design.

Creativiteit is van groot belang in de interieurdecoratie-markt. Met de samenwerking willen alle partijen tijdens de beurs aantonen hoe de enorme veelzijdigheid van digitaal printen kan bijdragen om die visie in realiteit om te zetten. Pure Digital wil zowel bezoekers als exposanten een unieke en allesomvattende ervaring meegeven waarin creatieve visie, technische expertise en praktische realisatie hand in hand gaan.

 

De link tussen creatief ontwerp en digitaal printen bepaalt de toekomst van digitale printinnovatie op Pure Digital, 17-19 april, RAI, Amsterdam.

 

Pure Digital – de kloof dichten tussen digitale creativiteit en print

Een recent onderzoek van Pure Digital naar de moeizame groei van digitaal printen toonde aan dat de afstand tussen de creatieveling enerzijds en de drukmarkt anderzijds fors is. Pure Digital wil daar verandering in brengen, zoals Frazer Chesterman, directeur en mede-eigenaar van FM Brooks toelicht: ‘Traditionele beurzen willen vooral machines verkopen. Pure Digital wil ontwerpers en creatievelingen inspireren. Personalisatie gebeurt in o.a. retail, kantooromgevingen en horeca, daar zien partijen de mogelijkheden om hun stempel te drukken op het verkrijgen van aandacht. Daarom willen we een platform zijn waar exposanten en bezoekers het volle potentieel van digitaal printen kunnen begrijpen en omarmen.’

Grenzen overstijgen – creatieve vrijheid voor vrije creativiteit

Het grootste voordeel van digitaal printen is dat het ontwerpers vrijer laat dan analoog drukken. Een ontwerper kan elk ontwerp snel en efficiënt testen en zonodig bijsturen, zonder geconfronteerd te worden met de typische problemen van analoog drukken, zoals grote volumes. Creatieve vrijheid stimuleert zo eindeloze creativiteit – een leidraad tijdens Pure Digital.

Om dit te realiseren, brengt Pure Digital ‘het beste van het beste’ op één locatie samen

  • Drukwerk – Pure Digital focust op kwaliteit en trok enkele van de grootste spelers aan, zoals HP en Durst. Grote formaten op speciale materialen, speciale applicaties op ongewone locaties – geen creatieve grenzen te bespeuren.
  • Pure Digital seminar programma met bijdrage van BNO. Deze vereniging stuurt enkele inspirerende ontwerpers en creatievelingen voor keynote presentaties rondom digitale printinnovatie.
  • Building Holland – als aangrenzende show moedigen ze bezoekers aan om beide shows te bezoeken en zo de holistische ervaring te beleven. Bouw, afwerking en personalisatie als een groot geheel. Van visie tot realisatie.

Pure Digital rekent op nieuwsgierige bezoekers om hun comfortzone te verlaten en digitaal te ontdekken

  • Architecten, binnenhuis- en productieontwerpers, een nieuwe wereld binnen interieurdecoratie gaat open met nieuwe applicaties, texturen en ervaringen voor hun klanten.
  • Creatieve directeurs en ontwerpers binnen de verpakkings- en commerciële drukwerkmarkt – digitaal printen laat creatieve vrijheid toe voor verfijnde marketingcampagnes en in-store decoratieve projecten.
  • Drukkers – leren bij hoe nieuwe applicaties ook nieuwe business kunnen genereren. Digitaal printen zien, doet digitaal printen.

Consumententrends tegemoetkomen met digitale printmogelijkheden

Massaconsumptie maakt langzaam maar zeker plaats voor een overheersende trend naar individuele zelfexpressie. De grafische- en creatieve markten evolueerden technisch zodanig sterk dat de technologie momenteel zowat elk beeld en elke emotie kan overbrengen op zowat elk type materiaal. De mogelijkheden zijn er, het is nu aan de creatieveling en de printmedia branche om elkaar ‘tegen’ te komen, te ontwerpen en te printen of te drukken.

BNO, Building Holland, Pure Digital en HP geloven alvast in het potentieel

Freek Kroesbergen, Communicatie Manager bij BNO, licht toe: ‘BNO is de toonaangevende community van Nederlandse brand, corporate, packaging, retail en interieurontwerpers. We kijken uit naar deze samenwerking met Pure Digital Design om zo onze leden en de gehele industrietak sneller nieuwe perspectieven te bieden. De innovatieve exposanten op Pure Digital illustreren hoe de digitale druktechnologie creativiteit niet alleen stimuleert, maar ook realiseert door unieke ervaringen te creëren met ontwerpen die echt het verschil maken.’

Richard Klein, Managing Director, Building Holland – ‘We kijken uit naar de nauwe samenwerking met Pure Digital en zien veel mogelijkheden voor bezoekers om inspiratie op te doen tijdens beide shows. Building Holland is het event bij uitstek in Benelux voor de bouw- en architectuurmarkt en ook daar zien we veel interesse voor interieur decor. Volgens mij kunnen we veel ervaringen uitwisselen en samen sterker worden. We zijn ervan overtuigd dat een open geest tot nieuwe mogelijkheden leidt en we kijken uit naar positieve resultaten.’

Marcus Timson, organisator van Pure Digital: ‘Ontwerpen is geen proces in isolement. Ontwerpers hebben creatieve input nodig van drukkers en ontwerpers om zo visie in realiteit om te zetten. Pure Digital wil die co-creatie niet alleen stimuleren, maar ook echt mogelijk maken. Met de steun van BNO, Building Holland en onze exposanten en sponsors zijn we ervan overtuigd dat we zowel B2B als B2C bezoekers een serieuze meerwaarde kunnen aanbieden.’

Terry Raghunath, Business Development Manager – Printed Interior Decoration bij HP, sluit af: ‘Iedereen kan koken, maar de kwaliteit van de chef en ingrediënten maken de kunst. De markt had nood aan een platform dat idee, creatie, technologie en realiteit samenbrengt. Pure Digital is het perfecte initiatief om alle betrokken partijen in dezelfde locatie te verzamelen en de digitale creatieve realisatie te evangeliseren.’

Printmedianieuws en Blokboek.com zijn mediapartners voor Pure Digital

[avatar size=”300″]