“Samen de markt groter maken”

Nieuwe leverancier Flyeralarm stelt zichzelf voor op Connect Event:

“Samen de markt groter maken”

“De huisdrukker van ondernemend Nederland” en “Bijzondere specificaties en afwerkingen buiten het standaard drukwerk”. Met deze twee uitspraken van Theo Vermeulen definieert hij de positie van online drukker Flyeralarm in Nederland. Met een groot productiehuis in Duitsland kan Theo vanuit Nederland het beste van twee landen verenigen. Als nieuwe leverancier binnen het Prindustry platform stellen zij zichzelf graag voor op het Prindustry Connect Event.

 

Als countrymanager voor Flyeralarm Benelux schetst Theo een positief klimaat voor de online drukker: “We verkopen meer dan drie miljoen producten in onze webshop, versturen dagelijks meer dan 22.000 pakjes naar 15 landen en bedienen jaarlijks meer dan 1,5 miljoen klanten.” Daarmee is Flyeralarm één van de grootste online aanbieders van drukwerk in Europa, met Duitsland als centraal thuisland voor de productie. Tien jaar geleden startte het bedrijf in Nederland. Inmiddels zit er een tienkoppig team in Amsterdam. “Het is goed om dichter op de klant te zitten. Je beheerst de Nederlandse taal goed, kent de cultuur en past de service daar op aan.”

Ontwikkelingen en concurrenten

In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd in het online drukkerslandschap. “Lokale drukkers hebben de nieuwe internetmodellen geaccepteerd en werken inmiddels vaak samen met een online drukker. Er zijn ook steeds meer nieuwe spelers bijgekomen, zoals Drukwerkdeal, Reclameland en Helloprint. Dat zijn wel concurrenten, maar de markt is groot genoeg. We nemen allemaal onze eigen plek in binnen de markt. De één zit meer op prijs, de ander weer meer op de service of op de leveringsdatum. Flyeralarm is verder ontwikkeld in de breedte. We bieden een groter assortiment dat niet alleen uit standaard drukwerk bestaat. Onze sterkte is het ruime aanbod van papiersoorten en verschillende afwerkingen. Voor een flyer heb je bijvoorbeeld de keuze uit 26 papiersoorten en meer dan 20 verschillende soorten afwerkingen. Er zijn veel specificaties te kiezen bij een product. Daarbij profiteren we van onze grote productiehallen in Duitsland. Terwijl collega’s toch vaak opdrachten moeten uitbesteden, staan er voor ons in Duitsland voetbalvelden vol met de meest moderne machines. Het hele proces is ingericht op snel en rendabel produceren. Zo draait één offset pers bijvoorbeeld de hele dag alleen maar voor visitekaartjes. Zodoende heb je geen omsteltijden of inschiet en dus een zeer efficiënt proces.”

Prindustry platform en Connect Event

De contacten met Prindustry kwamen tot stand naar aanleiding van vragen van klanten. “We hebben verschillende klanten die een webshop hebben bij Prindustry of overwegen deze te nemen. Zij willen dan ons als leverancieroptie hebben binnen het platform.”

Als nieuwe leverancier wordt het Connect Event de eerste relatiedag van Prindustry waar Flyeralarm aanwezig is. “We laten graag zien dat we geen ver-van-ons-bed bedrijf uit Duitsland zijn. In Amsterdam werkt ons team om de lokale service te bieden die klanten verwachten. Ook willen we proactief aan de slag gaan en klanten helpen om hun zaak te laten groeien. Drukwerk kan daar een onderdeel van zijn, maar er is zoveel meer. De vragen die we van klanten krijgen gaan vaak verder dan technische ondersteuning. Daar gaat onze presentatie op het event ook over. Verder kunnen we in één dag veel verschillende mensen uit de sector ontmoeten. We kijken er naar uit om van gedachten te wisselen met potentiële klanten en met de andere leveranciers. Ik vind het goed om die mix van samenwerkende partijen te zien bij Prindustry. Samen proberen we de markt groter te maken.”

Meld je nu gratis aan: https://prindustry.com/nl/connect-event/