Print your imagination – Wie heeft de mooiste interieurdecoratie?

De eerste editie van de Antalis Interior Design Awards was een groot succes!
Antalis nodigde in september vorig jaar architecten, interieurontwerpers, drukkers, adverteerders en studenten uit om hun mooiste interieurdecoratie met Antalis Coala producten in te zenden. Met de wedstrijd wil Antalis de ontwikkeling van digitale printtechnologieën ondersteunen en laten zien dat onze Coala producten alle mogelijkheden bieden om bijvoorbeeld hotels, musea of restaurants te voorzien van nieuwe designs.

De winnaars
Met 342 ingezonden projecten van hotels, restaurants, winkels, kantoren, woningen, openbare ruimtes en de projecten met een 3D-ontwerp was de creativiteit en het talent van architecten, interieurontwerpers, drukkers en adverteerders te zien.

Een jury van 7 experts uit Europa en Amerika, onder voorzitterschap van de Franse scenograaf en museumontwerper François Confino, koos de winnaars. Er werden negen awards uitgereikt: zes prijzen voor gerealiseerde projecten, twee prijzen voor 3D-projecten en een publieksprijs.

Van links naar rechts : Jörg Stein (Duitsland), Dennis Laustsen (Denemarken), Grzegorz Lelek (Polen), Lukasz Klimasara (Polen), Paul Sharpe (VK), John Hardaker (VK), Diana Chivu (Roemenië), Pedro Bastos (Portugal), Charlotte Liénard (België), Lachezar Ivanov (Bulgarije), Christophe Koziel (Frankrijk)

Belgische inzendingen

In totaal waren er 11 Belgische inzendingen waarvan een project van interieurarchitecte Charlotte Liénard een bekroning kreeg. Zij veroverde de tweede plaats in de categorie ‘3D-project’. Charlotte, die uit Frankrijk komt en in 2016 een master interieurarchitectuur in Bergen haalde, werkt en leeft vandaag in Brussel.

Charlotte Liénard heeft een prachtige ruimte ontworpen die niet alleen creatief en innovatief is maar ook emotioneel raakt. Haar ontwerp de ‘Violine Office’ is een project voor de decoratie van een kantoor op basis van verschillende tinten paars en bordeaux.

Kleuren die het volgens Charlotte mogelijk maken om een kantoor te creëren waarin het fijn werken is en waar medewerkers motivatie en energie kunnen vinden. Om een muur in de bureauruimte te decoreren, werden twee wallpapers op maat vervaardigd met digitaal bedrukte Coala Walldesign producten van Antalis.

The BOOK

De beste projecten van de Antalis Interior Design Award worden ook meegenomen in de publicatie van The BOOK, waarin de beste projecten worden samengebracht en worden verspreid onder de belangrijkste spelers van de interieurdecoratie. Tijdens beurzen en evenementen waar Antalis aan deelneemt, zoals Architect@Work en DSCOOP, zal het werk worden getoond.

Niet alleen de winnaars zijn de moeite waard om te bekijken, maar ook alle andere ingezonden projecten. Voor meer informatie over de winnaars, de andere ingezonden projecten, ga naar http://www.antalisinteriordesignaward.com