PRINT.COM verbindt eindmarkt met grafisch professional

Deventer, 18 mei 2020 – Hoewel Print.com uitsluitend drukwerk levert aan wederverkopers en grafisch professionals, voorziet het bedrijf sinds kort ook de eindmarkt van printinspiratie op het gebied van coronapreventie. Op covid.print.com deelt de organisatie publiekelijk een deel van het assortiment. “In deze crisistijd, waarin de nadruk ligt op wat allemaal niet kan, willen wij zowel professionals als eindklanten juist laten zien wat er wél allemaal mogelijk is op drukwerkgebied. Onze klanten hoeven niet bang te zijn dat we hun opdrachtgevers afpakken. Bij interesse vanuit de eindmarkt functioneren wij puur als matchmaker tussen de eindklant en professionals waardoor er juist meer nieuwe business voor hen ontstaat”, aldus oprichter Marco Aarnink. Hiermee is Print.com het eerste online printplatform dat met dit doel voor ogen rechtstreeks ‘flirt’ met eindklanten.

Nu de coronamaatregelen langzaamaan worden versoepeld en bepaalde sectoren sinds lange tijd hun deuren weer mogen openen, is er veel vraag naar producten om vorm te geven aan de ‘nieuwe’ samenleving. Horecazaken, sportscholen, winkels en kantoren hebben behoefte aan concrete voorbeelden van hoe ze straks een coronaproof omgeving kunnen creëren voor hun personeel en bezoekers. Professionals willen snel kunnen inspringen op deze groeiende marktbehoefte, dus zoeken zij effectieve manieren om opdrachtgevers te inspireren. Met het oog op deze wensen is covid.print.com in het leven geroepen. Ondernemingen die coronagerelateerde producten willen inzetten op de winkel- of werkvloer, krijgen hier een concreet beeld van de mogelijkheden. Professionals kunnen de productafbeeldingen gebruiken voor hun eigen marketingdoeleinden. Ook kunnen zij de kant-en-klare voorbeelddesigns en iconen gratis downloaden en naar eigen smaak aanpassen om nog sneller eindproducten te kunnen opleveren.  

Succesvol verbinden door echte gesprekken

Vrij toegankelijke inspiratie dus, maar het rechtstreeks bestellen van de producten blijft voorbehouden aan professionals met toegang tot de webapp van Print.com. “En precies daar willen we een brug slaan tussen hen en de uiteindelijke gebruikers van onze producten”, vertelt Juriaan van Beelen, verantwoordelijk voor co-creatie bij Print.com. Eindklanten die producten in hun eigen huisstijl willen bestellen, kunnen op de webpagina hun gegevens achterlaten. Hierna wordt er contact opgenomen om de precieze wensen in kaart te brengen. “Door een ‘echt’ gesprek te voeren, hoor je veel meer dan je ooit uit een webformulier kunt halen. Daar zit ook de kracht van dit concept. Een goede match kunnen maken vereist nauwkeurig luisteren, doorvragen en op basis daarvan de juiste professional uitzoeken. Doordat ons onboardingproces van nieuwe klanten ook altijd start met een uitgebreid gesprek, kennen we al onze 3500 partners in Nederland, België en Frankrijk persoonlijk. Hierdoor kunnen we nog beter inschatten met wie een eindklant goed zal matchen – en met wie hoogstwaarschijnlijk niet.”

Over Print.com

De webapplicatie van Print.com is een gesloten bestelomgeving. Exclusief voor grafisch professionals die regelmatig drukwerk bestellen, zoals wederverkopers, vormgevers, inhouse marketeers of reclamebureaus. De focus ligt op snelheid, gebruiksgemak en een uitgebreid assortiment voor de klant die vloeiend ‘print’ spreekt. Zo bevat de webapp honderden producten (print, sign, large format en giveaways) en ruim 300+ materialen en afwerkingen. Print.com heeft twee eigen productielocaties in Nederland: in Kampen en in Schijndel. Meer informatie: print.com/professional.