Oproep!

Deze bizarre tijden brengen heel wat organisatie met zich mee, niet alleen in de bedrijfswereld maar ook in het onderwijs. Heel wat kinderen vallen onder de radar omdat ze de middelen niet hebben om afstandsonderwijs te volgen. Er zijn dan ook heel wat oproepen naar afgeschreven computers, wij delen hier graag de oproep van deze 2 organisaties die zich hiervoor inzetten. Wij hopen natuurlijk dat jij ook nog één of meerdere computers onder het stof hebt liggen en deze wil doneren om zo de kloof te verkleinen!

Scholengroep Fluxus – Vraag naar laptops voor scholen

Regio: België nationaal

Scholengroep Fluxus is voor haar 64 scholen nog op zoek naar 100 laptops. Na heel veel inspanningen van alle scholen om voor kwetsbare leerlingen laptops te vinden, zijn er nog 100 gezinnen van basisschool leerlingen en van leerlingen in het buitengewoon onderwijs die nog geen huiswerk kunnen maken en waarmee de school niet op een vlotte manier kan communiceren. Voor hen zoeken we nog een goede oplossing. 

Heb je nog afgeschreven toestellen staan die toch nog bruikbaar zouden zijn voor eenvoudige programma’s dan doe je deze kwetsbare leerlingen daar een enorm plezier mee. Mail naar 100laptops@scholengroepfluxus.be en wij zorgen dat ze op de juiste plaats terecht komen. 

De Frakstok – een laptop voor ieder kind?

Regio: Noorderkempen

Nu de lessen zijn geschorst wordt er gevraagd om online taken te maken via bijvoorbeeld Smartschool, Bingel e.a., maar dat is geen evidentie als je thuis geen computer hebt. Deze jongeren willen graag hun taken maken, maar kunnen het niet en dus lopen ze meer leerachterstand op.

Hier willen wij graag iets aan doen en vragen we dus jullie hulp. Heb jij of jouw bedrijf nog één of meerder laptops (of desktops) die afgeschreven zijn en stof liggen te vangen? Wij zijn er erg blij mee! Woon jij of is jouw bedrijf gevestigd binnen een straal van 20km rond Turnhout? Stuur ons een sms op 0468/14 90 85 of mail naar Ingejansenth@gmail.com. We nemen snel contact op om af te spreken en komen alles, maatregelen in acht genomen, zo spoedig mogelijk ophalen.

Onze lap-TOPDOKTERS zorgen ervoor dat al je persoonlijke gegevens verwijderd worden en installeren de computer netjes voor de kinderen.