Opkomende printtechnologie

Het printen met elektrisch geleidende inkten heeft reeds een flink aantal componenten en applicaties opgeleverd: RFID -en NFC-antennes, geheugen en logische schakelingen, sensoren, displays, Internet-of-things, flexibele batterijen. In print en textiel kan je mooie praktijkvoorbeelden terugvinden.

VIGC gaat aan de slag met deze nieuwe printtechnologieën. Functioneel & ‘connected’ printen is de naam van het pas goedgekeurde VIS-traject voor Innovatievolgers. Volgende activiteiten staan op het programma:

Een eerste netwerkinitiatief is een studiedag over gedrukte elektronica die doorgaat donderdag 25 oktober 2018 bij AP hogeschool campus Spoor Noord . Deze studiedag organiseert VIGC in samenwerking met de elektronica-ICT afdeling van de AP Hogeschool Antwerpen. Middels een gevarieerd programma rond materialen (geleidende inkten en lijmen), componenten (sensoren, displays, RFID -en NFCtags) en applicaties & oplossingen krijg je hier een technologie-overzicht van de mogelijkheden van gedrukte elektronica.

Noteer 25 oktober alvast in uw agenda!