Open Dag Plantin Instituut voor Typografie

Ben je professioneel actief, maar wil je je verder blijven ontwikkelen binnen het grafische vakgebied? Of specialiseren? Of wil je juist een nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen?

Het Plantin Instituut voor Typografie biedt een tweejarige posthogeschoolopleiding aan voor professionals, met colleges op zaterdag. De onderwerpen variëren van prepress tot digitaal drukken en van app design tot de geschiedenis van de drukletter. Het practicum Type design is uniek in zijn soort en trekt een internationaal publiek van letterontwerpers aan. In onze Summer school leer je kritisch naar typografie te kijken.

Op zaterdag 27 april 2019 vindt de open dag van het Instituut plaats en dit is hét moment om je te informeren over het opleidingsaanbod. Er zijn docenten en alumni aanwezig om antwoord te geven op al je prangende vragen, je kunt het lesmateriaal inzien en het is mogelijk om een proefles te volgen.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 11 uur – algemene informatiesessie
  • 12 uur – proefles door Dr. Frank E. Blokland
  • 13 uur – herhaling van de algemene informatiesessie

Enthousiast geworden? Iedereen is welkom! Schrijf je in op www.plantininstituut.be/opendag19 en ontvang een gratis toegangsticket om na afloop het Museum Plantin-Moretus te bezoeken.

Op de foto de tien studenten van onze Expert class Type design.