Open Dag Plantin Instituut voor Typografie

Ben je professioneel actief, maar wil je je verder blijven ontwikkelen binnen het grafische vakgebied? Of specialiseren? Of wil je juist een nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen?

Het Plantin Instituut voor Typografie biedt een tweejarige posthogeschoolopleiding aan voor professionals, met colleges op zaterdag. De onderwerpen variëren van boekontwerp tot huisstijl en van uitgeven tot de geschiedenis van de drukletter. Het practicum Type design is uniek in zijn soort en trekt een internationaal publiek van letterontwerpers aan.

Op zaterdag 28 april 2018 vindt de open dag van het Instituut plaats en dit is hét moment om je te informeren over het opleidingsaanbod. Er zijn docenten en alumni aanwezig om antwoord te geven op al je prangende vragen, je kunt het lesmateriaal inzien en het is mogelijk om een proefles te volgen.

Het programma ziet er als volgt uit:

11 uur – algemene informatiesessie

12 uur – proefles door Dr. Frank E. Blokland

13 uur – herhaling van de algemene informatiesessie

Enthousiast geworden? Iedereen is welkom! Schrijf je in op www.plantininstituut.be/opendag18 en ontvang een gratis toegangsticket om na afloop het Museum Plantin-Moretus te bezoeken.