Ontdek de poolnacht op ChromaLuxe EXT

Wetenschapsfotograaf Esther Horvath ging mee met de MOSAIC expeditie, de grootste poolonderzoeksexpeditie ooit.  De expeditie leidde de deelnemers naar de absolute duisternis en ijzige kou van de eeuwige poolnacht om onderzoek te doen naar het klimaat in het centrale Noordpoolgebied. Horvaths krachtige beelden laten fascinerende indrukken zien die zijn opgedaan tijdens de één jaar durende reis: het unieke Arctische landschap, de vele bezoeken van ijsberen, maar ook het dagelijks leven aan boord van het onderzoeksschip Polarstern.

Een selectie van haar beelden wordt gepresenteerd in een openluchttentoonstelling op de Postplatz in Zingst Duitsland. Alle beelden zijn geproduceerd op ChromaLuxe White Gloss EXT panelen waardoor ze zonder extra inlijsting onder glas gebruikt kunnen worden. De toepassing van het sublimatieproces op de speciaal gecoate EXT ChromaLuxe panelen, maakt de panelen krasvrij, waterbestendig, makkelijk te reinigen en zeer duurzaam.   

“Kijken naar de beelden in deze openluchttentoonstelling is als dwalen door de verschillende fasen van de reis”, zegt Esther Horvath. “Deze expeditie was een droom, ik ben dankbaar dat ik deze magische omgeving heb mogen fotograferen”, besluit ze.

De openluchttentoonstelling op Postplatz maakt deel uit van Horizonte Zingst.

Meer info is hier te vinden: https://www.zingst.de/veranstaltungen/esther-horvath-polarnacht-25-24 Om meer te ontdekken over de outdoor fotopanelen, kan je hier een kijkje nemen: https://www.chromaluxe.eu/aluminium.