Nieuwe inkten + FOGRA 51-certificering = nieuwe opportuniteiten

Canon investeert op jaarbasis meer dan 8% in onderzoek en ontwikkeling (R&D). Die investering vertaalt zich bij grote projecten onmiddellijk in tastbare innovaties voor onze klanten.

In 2015 bracht Canon een nieuw product op de markt om de ‘disruptiezone’, het verschil tussen de meest productieve vellenpersen en het instapmodel van de web fed inkjetpersen, te dichten. Dat product, de Océ VarioPrint i-Series – dat cutsheet met inkjet combineert – krijgt in april 2018 zijn derde generatie inktsets.

Deze derde generatie inkten werd specifiek ontwikkeld voor klanten die werken met gecoat offsetpapier voor hoogwaardige grafische toepassingen. De nieuwe Océ iQuarius MX-inkten zorgen voor een hogere inktdekking op diverse types gecoat offsetpapier, zodat er meer standaard papiersoorten kunnen worden gebruikt met de Océ VarioPrint i-series-persen.

Deze innovatie breidt het gamma toepassingen uit tot nog veeleisender opdrachten, zoals hoogkwalitatieve boeken, handleidingen en direct mail die een uiterste levendige kleurenweergave vereisen. Door gebruik te maken van alle eigenschappen van de inkjettechnologie voor vellenpersen van Canon kunnen print service providers en interne print rooms profiteren van de voordelen van kleine oplagen en gepersonaliseerde digitale productie op een ruimer gamma substraten en probleemloos diverse papiersoorten gebruiken.

De Océ iQuarius MX-inkten worden gebruikt in combinatie met de ColorGrip inline papierconditionering om de inktadhesie en -absorptie te verbeteren.

De lancering van de nieuwe inkten is een direct resultaat van de samenwerking met klanten, die vroegen inkten te ontwikkelen waarmee ze van de productiviteitsvoordelen van de Océ VarioPrint i-series kunnen profiteren in een nog breder spectrum toepassingen zodat ze nog meer opdrachten van offset- naar digitale productie kunnen overbrengen.

Samen met de het gamma aan toner drukpersen (imagePRESS C850 & C10000VP series) werd de Océ VarioPrint i-Series (met de nieuwe inktset) getest op basis van de nieuwe digitale productiestandaard ISO/TS15311-2 en behaalde ze de Fogra PSD (Process Standard Digital) certificering conform FOGRA51.

Nu steeds meer hoogkwalitatief drukwerk van analoge naar digitale productie wordt overgebracht, moeten print service providers op kleurconsistentie kunnen vertrouwen, week na week en voor elke opdracht. Klanten die de Fogra PSD-standaard zelf met succes implementeren, zullen profiteren van de verbeterde kwaliteit, prestaties en de vermindering van afval.