Nieuwe Britse bankbiljetten voor ‘King Charles III’

De drukkerij van de Bank of England is begonnen met het drukken van de eerste bankbiljetten met de beeltenis van ‘King Charles III’, maar deze zullen pas volgend jaar in handen van de Britten komen.

De La Rue is enkele weken voor zijn kroning begonnen met het drukken van bankbiljetten met de beeltenis van King Charles III. Er zijn zoveel verschillende coupures nodig dat de biljetten nog minstens 12 maanden op zich zullen laten wachten.

De biljetten worden gedrukt in de drukkerij van de Bank of England in Debden in Essex op Komori muntpersen. Deze moesten worden uitgerust met inspectiesystemen om eventuele fouten in de biljetten tijdens het drukken op te sporen. De aanpassing van de persen en andere machines in de fabriek aan de nieuwe ontwerpen heeft de productie van de eerste biljetten na de goedkeuring van de ontwerpen eind vorig jaar vertraagd. De banken zullen ook hun technologie moeten aanpassen om de nieuwe soevereiniteit te herkennen, evenals alle andere machines die contante betalingen accepteren.

Zowel het nieuwe ontwerp als de bankbiljetten met de afbeelding van Queen Elizabeth II zullen nog enige tijd wettig betaalmiddel zijn. Er worden geen andere wijzigingen aan de achterzijde van elk biljet overwogen.

De drukkerij zal gebruik blijven maken van het polymeermateriaal dat de afgelopen jaren is geïntroduceerd en zal 54 biljetten van 10 pond per vel drukken. Momenteel zijn er 4,7 miljard biljetten in omloop, dus zelfs op volle snelheid zal het niet mogelijk zijn al deze biljetten te vervangen door Charles III-versies.

De koning is pas de tweede monarch die op de biljetten verschijnt, want vóór 1960 waren de biljetten veel eenvoudiger en gemakkelijker te vervalsen dan de huidige ontwerpen.

Bron: Printbusiness (UK)

Blokboek.com
Dit artikel werd één op één overgenomen van www.blokboek.com