Nieuw. Young Professionals in Print – #YP!P

Tijdens het Benelux Online Print Event op 8 juni in de Zoo van Antwerpen lanceerden VIGC haar nieuwste initiatief: Young Professionals in Print. Met dit initiatief willen we jonge ondernemers en managers uit de grafische sector samenbrengen in een nieuw netwerk waar ze ervaringen kunnen delen en kennis uitwisselen.

Met 140 deelnemers was het Benelux Online Print Event het ideale moment om dit nieuwe initiatief naar voor te brengen. Maar liefst 25 jonge professionals gingen in op onze uitnodiging en vormen vanaf nu de kern van #YP!P.

Het idee achter #YP!P is om op regelmatige basis jonge professionals uit onze sector samen te brengen. Het initiatief staat open voor VIGC-leden jonger dan 45 jaar. Deelnemers moeten leidinggeven aan een bedrijf, zoon of dochter zijn en de intentie hebben om in te stappen in het familiebedrijf of C-level managers van een bedrijf zijn.

Het is vooral bedoeld als een bottom-up initiatief, wat betekent dat de leden zelf aan het roer staan. VIGC faciliteert! Minimaal twee keer per jaar komt de groep bij elkaar rond een onderwerp dat door diezelfde groep wordt gekozen. Dat kan een technologisch onderwerp zijn, maar ook HRM gerelateerde of economische onderwerpen of thema’s rond duurzaamheid zijn mogelijk.

We streven ernaar om fysieke bijeenkomsten te organiseren, liefst bij één van de leden want een bedrijfsbezoek is altijd een aangename extra. Het content gedeelte zal beperkt blijven tot maximum één uur omdat het netwerkgedeelte binnen #YP!P het zwaartepunt moet zijn. We willen dat jonge ondernemers elkaar leren kennen. Dat ze met elkaar verbinden en ervaringen uitwisselen over hun dagelijkse uitdagingen of samen opportuniteiten ontdekken.

Het initiatief is niet beperkt tot de Benelux maar bedrijven moeten wel lid zijn van de VIGC.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Veerle Vanpanteghem (+32 475 964 902 of veerle.vanpanteghem@vigc.be) of Jos Steutelings (+32 476 760 894 of jos.steutelings@vigc.be)

Jos Steutelings
Jos heeft als prepressverantwoordelijke en business proces manager 18 jaar ervaring opgebouwd in de mediasector bij Concentra en Mediahuis. Hij startte in 2014 bij VIGC als senior innovation consultant. In deze functie startte hij het web-to-print project mee op. Sinds april 2019 heeft Jos de leiding van VIGC overgenomen.
Expertisedomeinen waarvoor Jos bij het VIGC kan worden aangesproken zijn: online print, workflow optimalisatie, proces audits, changemanagement, projectmanagement en innovatietrajecten.