Nieuw initiatief Grafische Groep Matthys op Sign & Print Expo!

Op het beursplan van de “Sign & Print Expo stad” verschijnt binnen “De Drukkerij” een

Foliedruk Expertise Plein.

Er was al enige tijd sprake van een terugkeer van “klassieke” grafische bedrijven, dé drukkerijen, op de Sign & Print Expo om de naar sign overhellende balans weer een stukje in evenwicht te brengen. (zie ook persbericht november 2022: https://www.signprintexpo.nl/de-drukkerijen-keren-terug-op-sign-print-expo-in-gorinchem/ )

Eén van de deelnemende drukkerij-partners, Grafische Groep Matthys uit Turnhout (B), heeft nu het initiatief genomen om de bezoekers van de beurs gedurende 3 dagen kennissessies over foliedruk te bieden. En bij kennis delen horen natuurlijk experts. Daarom dat ook de Bron Groep uit Uithoorn (NL) en DPP uit Houten (NL) mee hun schouders zetten onder die sessies. Want de verzamelde foliedruk kennis van deze partijen is indrukwekkend.

Grafische Groep Matthys staat binnen de grafische sector al sinds 2008 bekend als dé koudfoliedruk expert – met een Koenig & Bauer Rapida 106X met Nederlandse Vinfoil Optima unit – waar ontwerpers en grafische bedrijven terecht kunnen voor bijzondere drukvellen met 1001 metallic kleuren. Door o.a. zilverfolie in spot te voorzien van cmyk en pms kleuren en ook nog eens een finishing met diverse lakmogelijkheden, tover je een groot formaat drukvel van 72×102 cm om in schitterende boek- en magazinecovers, wenskaarten, vouwkarton verpakkingen, posters …

De Bron Groep is dé veredelingsspecialist in Nederland en is vertegenwoordigd door Romeyn Stansen en Foliedruk met veel expertise in hotfoil op groot formaat en sinds enige tijd digitale foliedruk op basis van toner d.m.v. de Kurz DM-Liner op SRA3 formaat. Als partner van grafische bedrijven in Nederland en België, worden hier drukvellen omgetoverd tot opvallende kunstwerken voor tal van eindproducten.

DePrintPartner.nl is de online portal van DPP (Digital Printing Partners). DPP is volledig ingericht op digitale printproducties op de HP Indigo tot B2 formaat, tevens beschikt DPP over state of the art nabewerkingsapparatuur zoals de Scodix Ultra 2000, die geschikt is voor digitale 3D-lak en 3D-folie producties. Via DePrintPartner.nl zijn oneindig veel productcombinaties te maken in zowel print als nabewerking en veredeling en kun je maatwerkproducties online bestellen. Exclusief voor professionals, rechtstreeks besteld bij de bron.

De 20m2 beursstand – D117 – van Grafische Groep Matthys wordt zo omgetoverd tot een Foliedruk Expertise Plein van 50m2 met 3 gelijkwaardige partners als experts in foliedruk.

De Bron Groep brengt bovendien ook nog eens Kurz en Hermans. mee, zodat ook de materialen, warmfolies en koudfolies en hoogwaardige stempels geen geheimen meer zullen kennen.

Naast de drie infobalies, de witte kubussen met een selectie aan prachtige samples met de diverse foliedruktechnieken, komt er een soort theater, een “ronde tafel” met een 15tal stoelen inclusief presentatiescherm en audioversterking.

Elke beursdag zullen er kennissessies gebracht worden die de bezoekers meenemen in hét creatieve verhaal achter hotfoil, Kurz digital foil, Scodix foliedruk en koudfoliedruk voor bijzondere grafische uitingen. En de experts beantwoorden al jouw vragen.

Het tijdsschema voor het Foliedruk Expertiseplein

Meer info? Foto’s? … Hieronder vind je de contactpersonen achter dit initiatief: