MultiPress JDF-koppeling bij Group Joos

Group Joos zet al jaren sterk in op de optimalisering van hun printproductieproces. Zij passen daarom hun organisatie en machinepark voortdurend aan om de vele applicaties nog beter en efficiënter te laten lopen en werken met veel verschillende machines. Onlangs investeerde Group Joos in twee digitale printmachines van Canon: Canon varioPRINT iX 3200 en Canon ProStream. Daarbij is het uiteraard steeds belangrijk dat nieuwe systemen en hun verschillende aansturingen zo efficiënt mogelijk op elkaar zijn afgestemd.

In hun zoektocht naar optimalisering, werd Group Joos jaren terug ook een MultiPress-gebruiker en het bedrijf bouwde zo ervaring op met diverse JDF-koppelingen. De gecertificeerde koppeling tussen MultiPress en de PRISMAsync-controller van de nieuwe Canon-machines bracht doorgedreven automatisering met zich mee. Waar voorheen de printopdrachten manueel naar de prepress en de machines werden doorgestuurd, kan dat nu automatisch vanuit het MIS-systeem dankzij deze JDF-koppeling.

Tijdens een openhuissessie bij Canon vertelde Didier Haazen, Chief Technology bij Group Joos, hoe dit proces verliep. Lees hier meer over hoe de koppeling tot stand kwam.