Mist jouw printbedrijf nog een MIS?

‘MIS’ staat voor Management Information System: een digitaal systeem dat administratieve, commerciële, financiële en logistieke bedrijfsprocessen integreert in één handig systeem. Het systeem verzamelt en beheert nuttige informatie en gegevens waarmee jij steeds overzicht hebt op de processen in je printbedrijf. Daardoor optimaliseer je de workflow van jouw bedrijf: van je relatiebeheer, langs de calculatie, ordermanagement en boekhouding. Ook processen zoals planning, logistiek en e-business kan een print MIS-systeem beheren. 

Simpel gezegd is een Print MIS wat het zegt te zijn: een Management Information Systeem dat kennis heeft van printtechnologie en ook zo ingericht is. Bovendien kan je een print MIS verbinden met tal van externe software programma’s, maar ook met de hardware in een printbedrijf. Je krijgt een overzicht van alle processen, zonder daar zelf nog wat aan te moeten knutselen.

Bij de keuze voor een passend MIS-systeem dat de noden in je printbedrijf tegemoetkomt, moet je een paar zaken in je achterhoofd houden. Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Hoe is het contact met de MIS-ontwikkelaar? 
  2. Groeit de software mee met de noden in de grafische industrie en jouw printbedrijf? 
  3. Hoeveel bespaar je als het MIS-systeem eenmaal geïmplementeerd is?

Een print MIS-systeem implementeren heeft heel wat voordelen, maar een gemakkelijke keuze is het niet. De software wordt tenslotte de ruggengraat van je bedrijf. De keuze die je maakt moet je de juiste zijn. Neem hier gerust genoeg tijd voor.

Ben je benieuwd hoeveel tijd en geld je zou kunnen besparen door met de ERP/MIS-software MultiPress aan de slag te gaan? 

Bereken jouw kosten- en tijdsbesparing met de Dataline-audittool ‘MicroMAS’.