MCC Verstraete neemt 4 IMDA Awards mee naar huis

De In-Mold Decorating Association (IMDA) heeft de prijswinnaars bekendgemaakt van hun 2022-editie voor de verkiezing van het beste in-mold labeling (IML), in-mold decorating (IMD) en in-mold electronics (IME). MCC Verstraete werd 4 keer bekroond.

MCC Verstraete heeft meer dan 30 jaar ervaring in het offset drukken van etiketten op polypropyleen (PP) voor injection molding, blow molding en thermoforming.

“Vier keer bekroond worden in een wedstrijd gewijd aan uitstekende prestaties binnen in-mold labeling, is echt een erkenning voor ons team en de geweldige IML-projecten die we voor onze klanten mogen drukken. We zijn er trots op dat de jury onze inzendingen erkent voor hun innovatieve en duurzame aanpak, want deze pijlers zijn waar we ons in onze dagelijkse activiteiten op richten.” Mathieu Nieuwenhuyse, General Manager Americas bij MCC Verstraete.

Eén van de awards is voor ‘best in-mold label’, die ze maakten voor De Dames van Akkerlust. Dit is een nieuw ijsmerk, dat alleen 100% biologische melk gebruikt. De IML verpakking is uniek door het gebruik van Interactive IML, waarbij een digitaal watermerk in de verpakking is geïntegreerd. Deze intelligente functie voegt waarde toe in het verpakkingstraject – van het traceren en authenticeren van producten tot het stimuleren van de betrokkenheid van de klant en het digitaal sorteren van de verpakking voor recycling. Het ijsmerk wordt gemaakt op een duurzame boerderij, dus de verpakking moest ook duurzaam zijn.

Het winnende “Dames van Akkerlust”-label