Logistiek en expeditie: zwart gat of een transparant proces?

Voor veel printmedia-ondernemers is de afdeling logistiek en expeditie nog steeds een beetje onbekend terrein. Dat is logisch. Orders worden alsmaar kleiner, maar het aantal orders en dus ook het aantal leveringen verhoogt. Maar wat kost dat allemaal?

En er is meer …

Eindklanten zijn ondertussen ook een B2C-onlineomgeving gewoon waar elke bestelling op de voet kan gevolgd worden, inclusief ‘next-day-delivery’. Het is niet vreemd dat ze dit nu ook willen in een B2B-context.

Gevolg: een onoverzichtelijke berg aan deel- en spoedleveringen. Met 0% foutmarge, bij voorkeur. Om alles tiptop in orde te krijgen zijn dus veel extra uren en acties nodig!

Als je even niet oplet, zorgt dat maandelijks voor een flinke toename van je uitgaven. Een administratief zwart gat, waar nodeloos veel geld in verdwijnt …

Logistiek kan logischer!

Daarom schakelen grafische bedrijven steeds meer gespecialiseerde expeditie-software in. Om zo hun logistiek beter in te plannen en op te volgen.

Grote spelers in die sector zijn onder andere Unifaun, Sendcloud, Transsmart en Bumbal, die clouddiensten leveren op het gebied van logistiek.

Maar wat doet dergelijke expeditie-software dan precies?

  • reserveren en aanmelden van een zending;
  • genereren van een ‘track & trace’-code;
  • informatie voor de pakbonnen leveren;
  • leveringsplanning
  • bevestigingsmeldingen van aflevering.

Verzenden in één klik

Er is goed nieuws! Al die expeditie-toepassingen kunnen vanaf nu geïntegreerd worden in de MIS/ERP-software van MultiPress. Zo wordt het aantal fysieke en administratieve handelingen rond het verzenden van pakketten aanzienlijk gereduceerd. Dat levert dan weer tijdwinst op en verkleint de kans op fouten.

Nog niet overtuigd?

Een voorbeeld. Wie per dag 20 pakketten verzendt, besteedt daar gemakkelijk twee uur aan. Dit proces wordt door de logistieke module van MultiPress teruggebracht tot enkele minuten! Ook worden zo de kosten per zending en per klant duidelijk zichtbaar.

Grafische productiebedrijven doen er best aan om eens grondig naar hun transport- en logistieke kosten te kijken. Als je die niet helder en transparant kan oproepen en dus ook niet correct kan aanrekenen, wordt er nodeloos geld (en tijd) verspild. De logistieke module van MultiPress vangt dit efficiënt op. Inclusief integratie met de expeditie-software van alle grote aanbieders op de markt.

Logistiek die op wieltjes loopt spaart geld en tijd uit! Hier kom je er meer over te weten …