Lastenboek Web-to-Print

 
De structuur van een web-to-print oplossing ziet er op het eerste gezicht eenvoudig uit: een klant surft naar de website van de drukwerkaanbieder, hij laadt zijn bestanden op, de prijs wordt berekend en als de klant hiermee akkoord gaat wordt het drukwerk afgewerkt en verzonden naar de klant. Maar is het allemaal echt wel zo eenvoudig? Uiteraard zit er veel meer achter het eenvoudige verhaal dat we zo juist even beschreven.

Op di 27 januari 2015 organiseerden het VIGC samen met Febelgra een succesvol web-to-print evenement bij Agfa in Mortsel. Dat e-commerce een belangrijk onderwerp is in onze grafische industrie, bewees de aanwezigheid van ruim 65 deelnemers.

Voorbereidend aan dit ExpertenNetwerk stelde VIGC een lastenboek voor Web to Print samen. Het behandelt onderwerpen zoals ‘de bouwstenen voor een web tor pint oplossing’, ‘waarom starten met web to print, functionaliteiten voor de klant, strategie, SEO en/of PPC, enz.

Het lastenboek is gratis en kan door iedereen gedownload worden. Het is de ideale leidraad voor het opzetten van een web to print strategie. Download uw eigen exemplaar dus nu!

Het lastenboek is onderdeel van het W2P.pro project, een project gesteund door IWT. Voor meer informatie over een persoonlijk bezoek rond dit project kan u steeds terecht bij Jos Steutelings, projectleider van het W2P.pro project.