Kodak lanceert het NEXFINITY Digitale Persplatform.

Kodak lanceert het NEXFINITY Digitale Persplatform met sterk verbeterde veelzijdige inzetbaarheid van digitaal drukken

 

Rochester, New York, 1 maart 2018 – Voortbouwend op haar investeringen in digitale druktechnologieën, kondigt Kodak het NEXFINITY Digitale Persplatform aan, dat in het voorjaar van 2018 beschikbaar zal worden. De NEXFINITY Pers, die verder bouwt op het succes van het bekroonde KODAK NEXPRESS Platform, belooft de meest veelzijdige digitale vellenpers op de markt te worden. De lage operationele kosten, hogere snelheid en dynamische imaging van het platform zullen verbetering brengen in de manier waarop drukkers evalueren wat digitaal te produceren is.

Alles op het NEXFINITY Platform is bedoeld om het voor drukkerijen gemakkelijk te maken te opereren in een marktomgeving voor drukwerk die veel dynamischer is geworden. De ingebouwde Dynamische Imaging Technologie is een gepatenteerde Kodak innovatie voor digitaal drukken. De technologie werkt door algoritmische aanpassingen toe te passen op specifieke gebieden van een beeld en zo op basis van de beeldinhoud in elk gebied de beeldkwaliteit en consistentie te optimaliseren. Of het nu gaat om één afdruk of een miljoenenoplage: het resultaat levert op één en dezelfde pagina scherpe tekst, harde lijnen, zachte huidtinten en prachtige luchten op, om maar enkele voorbeelden te noemen. Dankzij een nieuwe hoge resolutie en multi-bit LED-schrijfsysteem produceert de pers de meest uiteenlopende toepassingen, inclusief direct mail, commercieel drukwerk, publicaties en verpakkingen. De naadloze integratie met workflow- en afwerkoplossingen betekent dat de pers geoptimaliseerd is voor de productieworkflow van een drukkerij.

“Met de NEXFINITY Pers halen drukkers een degelijk digitaal drukplatform in huis dat offsetkwaliteit levert. Tegelijkertijd laat het hen de kosten drukken en genieten van de flexibiliteit en snelheid om voor hun klanten een brede waaier aan toepassingen te verzorgen, of het nu gaat om een oplage van enkele honderden exemplaren of miljoenen druks”, zegt Chris Balls, General Manager Equipment en Vice President Print Systems Division, Kodak.

Superieure beeldkwaliteit, snelheid en flexibiliteit

Met bijna 300 miljoen stukjes beeldinformatie per vierkante centimeter[1] levert Kodak’s NEXFINITY Pers de hoogste informatiedichtheid in de grafische industrie. Daarbij zorgt hij voor egale volle vlakken, zeg maar flat fields, en uitstekende beelddetails op het gedrukte product. Zo kan het systeem in een handomdraai fijne details reproduceren door de belichtingsniveaus aan te passen om ongelooflijk hoge niveaus van drukkwaliteit te realiseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hooglichtgebieden en consistentie in middentonen. In tegenstelling tot lasersystemen waar de keuzemogelijkheid beperkt is tot aan of uit, biedt het LED-schrijfsysteem 256 belichtingsniveaus voor de beeldcilinder. Dat betekent dat het een uitstekende, consistente kwaliteit oplevert. Daarbij maximaliseert het de uptime en verlaagt het de operationele kosten dankzij closed-loop procesbeheersing. De NEXFINITY Pers staat ook voor snelheid en flexibiliteit met een verhoogd bereik van 83 tot 152 pagina’s per minuut, tot 1.219 mm uitgebreide vellengtes en de capaciteit om materialen tot 610 µm te verwerken. Gecombineerd met de flexibiliteit qua kleurvolgorde op de machine, waardoor droge inkten te drukken zijn in alternatieve volgordes of combinaties die vereist zijn voor specifieke printjobs, levert dat alles uitgebreide creatieve mogelijkheden op die drukkerijen moeten helpen om hun activiteiten te laten groeien.

Stephan de Vries, algemeen directeur van Fotofabriek in Groningen, Nederland, zegt: “Fotofabriek maakt al vijftien jaar lang gebruik van een NEXPRESS. De voornaamste reden is zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit. Die speelt een belangrijke rol voor ons bedrijf omdat fotoboeken en albums onze belangrijkste groeimotor zijn en waar we het meeste bekend om staan. Als eerste drukkerij in Europa die werkt met de NEXFINITY Pers, zijn we enthousiast over de nieuwe toepassingen die we kunnen aanbieden. De NEXFINITY Pers biedt een geweldige kwaliteit, consistentie en kleuruniformiteit, waardoor nog meer producten tegen een scherpere prijs mogelijk worden. Met zijn optie voor lange vellen tot 120 cm kunnen we ons fotoaanbod uitbreiden op het gebied van het maken van mooie vlakliggende albums, terwijl we met de ondersteuning voor dikkere substraten mogelijkheden zien om nieuwe producten toe te voegen voor de retailmarkt. Ik denk bijvoorbeeld aan vouwdozen en kartonnen signs.”

Ben Shaw, Vice President US Production bij Mimeo.com, voegt eraan toe: “Bij Mimeo streven we ernaar om voorop te blijven lopen op het gebied van innovatie en technologie. Het lag dan ook voor de hand dat we de NEXFINITY Pers zouden testen. In korte tijd hebben we het systeem al miljoenen pagina’s te drukken gegeven. We zijn erg blij met de resultaten. Het is echt een ongelooflijk veelzijdige machine. Een krachtige combinatie van beeldkwaliteit, consistentie en lage operationele kosten.”

 

Verbeterde productiviteit en workflowautomatisering

Bij drukkerijen die verschillende toepassingen verzorgen, stelt het nieuwe KODAK Multi-Press Station een persoperator in staat om vanaf één locatie meerdere jobs te beheren op tot wel vier NEXFINITY Persen. Ook nieuw is een KODAK NEXFINITY Productiviteitswagen als handige reinigingslocatie voor wisselcomponenten, waarin ze trouwens ook kunnen worden opgeborgen voor maximale productie-efficiëntie.

Alle NEXFINITY Persen worden aangestuurd door de nieuwe KODAK NEXFINITY Front End. Met een compleet arsenaal prepress tools voor impositie-, trapping-, kleurbeheer-, jobspecificatie-, jobbeheer- en rapportagemogelijkheden biedt hij standalone flexibiliteit. Daarnaast is de Front End ook voorzien van JDF- en JMF-ondersteuning voor een geautomatiseerde workflow. Zo is hij compatibel met verschillende workflowoplossingen, inclusief Kodak’s toonaangevende PRINERGY Workflow. De snelle RIP-verwerking van zowel kleine oplages toepassingen met veel beelden als complexe variabele data printing jobs houdt de pers uiterst productief. Om de integratie met bestaande workflows te optimaliseren en toepassingen te verbeteren, kan de workflow van het NEXFINITY Platform worden afgestemd op specifieke behoeften van de klant: mogelijkheden zoals het toepassen van dimensionaal artwork voor reliëfdrukresultaten, coatings, uitbreiding van het kleurengamma, beveiligingselementen en unieke afwerkingen die verder reiken dan CMYK, zijn toe te passen met eenvoudige, gebruiksvriendelijke functionaliteit zonder in te boeten aan productiesnelheid.

Opmerking over de beschikbaarheid: De KODAK NEXFINITY Pers is vanaf het voorjaar van 2018 beschikbaar voor drukkerijen in de VS, Canada en West-Europa.

Over Kodak

Kodak is een technologiebedrijf dat zich concentreert op imaging. Het biedt hardware, software, consumables en diensten voor klanten in de grafische industrie, drukkers, uitgeverijen, verpakkingen, entertainment- en commerciële films, en consumentenproducten. Met haar R&D-slagkracht van wereldklasse, haar portfolio van innovatieve oplossingen en haar vertrouwde merk helpt Kodak over de hele wereld klanten om een duurzame groei te realiseren en te genieten van het leven. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over Kodak terecht op kodak.com of Kodak volgen op Twitter via @KodakPrint of op de Facebook pagina Kodak.

Meer informatie over Fotofabriek is beschikbaar op www.fotofabriek.nl

[1] **Meer dan 1,8 miljard stukjes beeldinformatie per vierkante inch.