Klantcase Prindustry: “Tijd besparen voor klant”

Richard Koek van Ricard Drukwerk heeft sinds ruim een jaar een webshop van Prindustry. Het geeft hem juist voor zijn lokale klanten meerwaarde: “Zij vinden het vaak lastig om een opdracht online door te voeren. Dat kan ik nu gemakkelijk voor hen doen. Met de Marktplaats van Prindustry kom ik bij hen voor zoveel meer producten in aanmerking.”

Samenwerking Prindustry

Richard begon zijn grafische carrière 30 jaar geleden met de verkoop van wenskaarten. Steeds meer klanten begonnen ook te vragen om ander drukwerk, zoals visitekaarten of folders. “Dat betekende voor ons een hele andere manier van werken. Opeens vroegen mensen vooraf om offertes, terwijl wij vanuit de handel gewend waren achteraf een prijs te berekenen. Werken met digitale bestellingen en een offertesysteem zat niet in ons bloed.” Dat was voor Richard aanleiding om contact te zoeken met een partij die dat wel kon. “Wij hebben nu sinds een jaar een webshop via Prindustry. Vooral de backend met de Marktplaats is fantastisch. Het is een echte marktplaats met vraag en aanbod. Je kunt zoeken op je vraag en kiezen uit diverse aanbieders van dat product. Ik kan daarmee veel meer verzorgen voor mijn klanten. Zo was de sign markt voor mij grotendeels onbekend, maar nu doe ik drie keer per week zaken met Probo. Ook liggen er nu opdrachten voor 20 stickers van 20 centimeter doorsnee of post-its met logo.”

Lokale klanten

“Je blijft uiteraard concurreren met de grote jongens”, vervolgt de enthousiaste ondernemer. “Het is voor mij dan ook meer zinvol om lokaal te werken en voor deze klanten meer te betekenen. Voor het gemiddelde MKB-bedrijf is service nog belangrijk. Zij kunnen vaak niet zelf opdrachten volgens allerlei specificaties aanleveren. Ik kan hen tijd besparen door het voor ze te doen. Ik ben zelf gespecialiseerd in kleine printoplages en voor andere opdrachten zoek ik in de Marktplaats. Ik ben zelf overigens ook bezig met Prindustry om mijn kleine oplages aan printproducten en zwart-wit folders aan te bieden binnen dit platform.”

Over Prindustry

Prindustry is een IT-bedrijf in Haarlem (Nederland) dat zich gespecialiseerd heeft in het bouwen van een platform voor webshops voor de grafische industrie. Met automatisering brengen zij leveranciers en resellers op efficiënte wijze met elkaar in verbinding. De laatste jaren maakt Prindustry dankzij dit unieke aanbod een grote groei door. Prindustry bestaat uit een enthousiast team van 10 personen. Zij zijn elke dag bezig met de ontwikkeling van het platform voor de webshops. Prindustry heeft daarvoor alle deskundigheid in huis gehaald: programmering, support, sales, marketing en strategieontwikkeling. Ontwikkelen, verbinden en efficiency… het zijn de termen waarmee het Prindustry team ervoor zorgt dat de reseller toegevoegde waarde kan bieden aan de klant.

Klik hier voor meer informatie over Prindustry of neem contact op via info@prindustry.nl of telefonisch +31 (0)20 822 35 36.