Jos Steutelings wordt nieuwe Managing Director van VIGC

Turnhout (BE) – 1 april 2019

De Raad van Bestuur van VIGC benoemde vandaag Jos Steutelings tot nieuwe Managing Director van het VIGC.

Jos Steutelings – Managing Director VIGC

Jos Steutelings die zijn studies aan HIGRO Gent in 1996 beëindigde, heeft ervaring opgebouwd als prepress en procesmanager in de uitgeverswereld bij Concentra Media en Mediahuis. Sinds 2014 is hij actief als senior innovation consultant bij VIGC. Hij zal het uitgestippelde beleid verderzetten en samen met het VIGC-team nieuwe sector versterkende initiatieven uitwerken rond thema’s zoals workflow, processen en businessmodellen.

Het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie is een netwerkorganisatie die zich focust op technologische en business innovatie binnen de grafische sector. Vorig jaar vierde het haar 20-jarige bestaan. Haar missie, op een pragmatische manier bedrijven inzicht en overzicht geven in een steeds sneller evoluerende technologische omgeving.

De Raad van Bestuur van VIGC wenst Lode Vlayen uitdrukkelijk te bedanken voor zijn enthousiaste aansturing de voorbije jaren. Onder zijn leiding kreeg VIGC een nieuw elan en werd het terug een sterke en relevante partner voor de grafische bedrijven. “Toen ik aangaf om andere horizonten te verkennen, was het voor mij al snel duidelijk dat Jos, die de voorbije jaren intensief de veranderingen binnen VIGC mee heeft begeleid, mijn opvolger moest worden”, geeft Lode aan.

Voor Jos Steutelings is samenwerking essentieel: “Ik vind het heel belangrijk om actief naar productiebedrijven, strategische partners en andere sectorpartners in de Benelux te luisteren om zo goed aan te voelen waar wij als onafhankelijk en non-profit organisatie het meeste impact kunnen creëren voor onze sector. Als we de moed hebben om de platgetreden paden te verlaten, ben ik ervan overtuigd dat onze sector een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Het directiecomité en de Raad van Bestuur van VIGC kijken uit naar de samenwerking met Jos Steutelings in zijn nieuwe rol en wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging.

Johan Jaubin, voorzitter directiecomité VIGC

Guy Lauwers, ondervoorzitter en penningmeester directiecomité VIGC