Is voorkomen beter dan genezen?

Sadechaf  wordt regelmatig ingeschakeld om een storing te verhelpen aan UV- of andere drogingssystemenvet, inkt, poeder, papiersnippers, karton maar vooral: heel veel stof zijn de voornaamste oorzaken van een storing. Een beetje vervuiling kan natuurlijk altijd, maar bovenstaande zaken kunnen de nauwkeurigheid van de meetresultaten drastisch beïnvloeden. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat het apparaat helemaal niet meer functioneert.

Op vlak van onderhoud onderhoud houden bedrijven die afhankelijk zijn van machines en apparatuur er twee verschillende strategieën op na. Ofwel gaan ze voorkomen ofwel genezen.

Reactief of preventief onderhoud, welke strategie te gebruiken?

Reactief onderhoud “als het niet kapot is, hoeft het ook niet gemaakt te worden” is een strategie die op de korte termijn kosten kan besparen, maar die op de lange termijn duurder is.

Preventief onderhoud daarentegen gaat uit van een onderhoudsplan, in sommige gevallen geholpen door een softwareoplossing waarin de datum van het onderhoud en de werkzaamheden aan het materiaal vastgelegd zijn.

Schuif je het onderhoud vooruit tot slijtage of storingen een dringend probleem vormen, of kies je voor de preventieve methode?

Vijf redenen waarom preventief onderhoud van groot belang is:

Kosten besparen;

Preventief onderhoud voorkomt grotere kosten door slijtage of schade aan de apparatuur.

Verhoogde veiligheid;

Zorg dat je apparatuur optimaal werkt. Slecht onderhouden machines vormen een veiligheidsrisico.

Minder down-time;

Hoewel elke vorm van onderhoud tijd kost, kan in het geval van gepland preventief onderhoud deze tijd efficiënt en optimaal gebruikt worden.

Verhoogde betrouwbaarheid;

Wanneer je je onderhoud op orde hebt, waarborg je de kwaliteit van je diensten. Je kunt zo je klanten de service bieden waar ze op rekenen zonder onnodige vertragingen.

Waardebehoud;

Veel precisie-apparatuur is kostbaar. Hoe beter je er voor zorgt, des te langer het mee gaat. Preventief onderhoud verlengt de levensduur van je apparatuur, waardoor je er meer werkuren uit kunt halen. Zo haal je het maximale rendement uit je investering.

Gaat u dus ook voor preventief onderhoud?

De voordelen van preventief onderhoud zorgen ervoor dat veel facility of equipment managers ervoor kiezen om van het reactieve plan af te stappen en voor hun apparatuur een preventief onderhoudsschema aan te houden.

Vandaar dat Sadechaf totale onderhoudscontracten kan aanbieden waarbij het met regelmaat een check up maakt en zelf een logboek opmaakt om zo ook de klant te ontlasten.

Geïnteresseerd in preventief onderhoud/ metingen voor uw drogingssystemen?

Kijk op; www.sadechaf.eu of contacteer ons voor de mogelijkheden.

Uw specialist op gebied van LED UV, UV ,IR en andere drogingstechnieken.

Iwan In den Bosch

+31 (0)6 – 53233181

Iwan.indenbosch@sadechaf.eu