Innovatiescan

De wereld verandert – continu en razendsnel. Ook als organisatie moet je steeds meer op zoek gaan naar nieuwe innovatiekansen op vlak van productontwikkeling, flexibiliteit, procesoptimalisatie, efficiëntie,… Je kan er niet om heen: innoveren is niet langer een optie, maar een noodzaak! Maar hoe begin je hieraan? VIGC helpt je alvast graag op weg met onze innovatiescan. De ideale kickstart voor grafische bedrijven om hun innovatiekansen te benutten.

VIGC heeft samen met de dienst onderzoek & ontwikkeling van de Erasmushogeschool Brussel deze innovatiescan uitgewerkt.

Het is een laagdrempelige, maar krachtige methode om innovatiekansen boven water te halen en draagvlak te creëren voor enkele van de beste ideeën. We maken gebruik van de online tool Mural waarbij je allerlei media, links en documenten op één groot online tekenbord kan slepen. Deze tool is handig om in groep online inspiratie te verzamelen en ideeën te organiseren, en laat ons bovendien toe om de workshop zowel online, on site als hybride te organiseren. Klinkt het nog steeds ingewikkeld? Geen nood, we leggen alles netjes uit wanneer het zover is.

Je kan de innovatiescan ook zien als een workshop waarin alle geselecteerde ideeën besproken en verduidelijkt worden. Vervolgens worden de beste ideeën uitgekozen. Deze ideeën – of innovatiekansen – hebben nu het draagvlak om uitgewerkt en opgestart te worden. De workshop duurt 4 uur.

Iedereen binnen het bedrijf die zin heeft om te innoveren kan meedoen. Wij rekenen op 4 tot 10 deelnemers. Ook externen mogen gevraagd worden deel te nemen!

Deze workshop richt zich vooral op kleine en middelgrote grafische bedrijven en wordt in company georganiseerd.

Bekijk hier de opname van het webinar ‘innoveer je uit de crisis’.