Innovaties in MultiPress 5.4 Polaris

Dataline lanceert versie 5.4 van MultiPress, het populaire MIS/ERP-pakket dat door meer dan 1.000 printproductiebedrijven in Europa wordt gebruikt, onder de naam ‘Polaris’.

Het Dataline-team luisterde aandachtig naar de wensen en suggesties van MultiPress-gebruikers en kwam zo tot deze nieuwste versie. MultiPress 5.4 bevat een groot aantal verbeteringen van bestaande functionaliteiten en breidt het softwarepakket uit met enkele belangrijke vernieuwingen.

 • De milieu-impact van drukwerk exact berekenen: CO2-calculatie in MultiPress: de druk om de milieu-impact van de industrie te verminderen komt niet alleen van Europese instellingen en nationale overheden, ook de grafische sector zelf wil zijn steentje bijdragen. Om hen daarin te ondersteunen, is het vanaf nu mogelijk om met MultiPress de correcte berekening van de carbon footprint van elke offerte en printopdracht te maken en deze te verwerken.
 • End-to-end workflow voor transporten tot in de puntjes verzorgd: door de steeds krappere deadlines is een goede service en perfecte kwaliteit bij de levering van printopdrachten cruciaal geworden. Met MultiPress stem je perfect alle aspecten van de berekening en planning van het transport én de opvolging op elkaar af. Zo zit het volledige transporttraject, inclusief nacalculatie en facturering in één geïntegreerde workflow.
 • Betere productieopvolging door nauwkeurige registratie: om een strakke planning vlot te laten verlopen is het belangrijk dat elke stap van het productieproces nauwkeurig en eenvoudig opgevolgd kan worden. Registratie is in MultiPress al meerdere versies een belangrijke tool voor opvolging en nacalculatie. In de versie 5.4 zijn er een aantal verbeteringen aangebracht waardoor registratietool nóg krachtiger wordt:
  • Vouwvelregistratie: voor complexe drukwerken waarin verschillende vouwvormen verwerkt zitten is het nuttig om de vouwvellen apart te registeren. Op die manier weet de afwerking of binderij precies hoeveel van de gedrukte vellen ook tot katernen verwerkt zijn
  • Meer dan tijdsregistratie: registeren is nu meer dan louter de productietijd doorgeven. De operator kan ook informatie doorgeven over het verbruikte materiaal. Bij de registratie worden dan automatisch de voorraden afgeboekt. Dit is vooral nuttig omdat zo de administratie op de productievloer rechtstreeks in orde wordt gebracht, zonder extra tussenstappen
 • Aangepaste mogelijkheden voor een vlotter betalingsverkeer: door samenwerkingen met gecertificeerde partners breidt Dataline een aantal mogelijkheden in het betaalverkeer uit:
  • Betalen met QR- en andere barcodes: facturen en rekeningen betalen gaat steeds gemakkelijker met gebruiksvriendelijke bankapplicaties. MultiPress ging samenwerken met PAY. om deze betalingen te integreren in MultiPress. Je kan op eenvoudige wijze op elke factuur een unieke QR-code toevoegen waarbij je zelf instelt welke betaalplatformen van toepassing zijn
  • Elektronisch factureren: er was veel vraag naar een handige en vooral veilige manier om elektronische facturen uit te wisselen. PEPPOL, een internationaal netwerk met een afsprakenkader, een standaardformaat en toepassingen voor het faciliteren van e-procurement en e-invoicing werd daarom ook mogelijk gemaakt binnen MultiPress dankzij de samenwerking met gecertificeerde partner Storecove

Vanaf het einde van september biedt Dataline een gratis webinarreeks aan over deze nieuwe update en de belangrijkste functies in MultiPress Polaris. Benieuwd? Schrijf je dan snel in voor één van de verschillende sessies via de link hieronder!

Meer info en registratie