Igepa zet zijn pijler Packaging in de kijker

Igepa stelt graag zijn pijler ‘Packaging’ voor, al decennia actief in diverse markten. We onderscheiden ons door een breed gamma aan verpakkingsmaterialen aan te bieden, gekoppeld aan expertise en een logistiek apparaat om ‘U’ tegen te zeggen.

Ons team bestaat uit stuk voor stuk ervaren mensen met soms meer dan 10 jaar anciënniteit op de teller. Velen hebben reeds eerder ervaring opgedaan bij Igepa in de grafische en office sector.
Zowel extern als intern ligt de focus op klantenservice. Beiden worden technisch ondersteund door een team van ervaren product specialisten.

Q&A met Serge De Crits (Sales Director) en Anthony Vervarcke (Sales Manager)

Wat zijn de grootste uitdagingen in de verpakkingsmarkt in de toekomst?

Verpakking is een noodzakelijk kwaad, een pure kost voor onze klant, maar wel een heel belangrijke factor.
Wij denken constant mee met onze klanten om te kijken hoe ze hun verpakking tot een minimum kunnen herleiden om zo transportkosten te beperken. Maar we boeten niet in op een degelijke en duurzame bescherming van de producten. De meeste van onze verpakkingsmaterialen zijn dan ook recycleerbaar en/of bestaan uit gerecycleerd materiaal.

Welke eco/duurzame verpakkingen hebben jullie in assortiment?

Ons ecologisch assortiment breidt alsmaar verder uit. Er is geen reden meer om niet voor een duurzaam alternatief te kiezen. Naast onze verschillende dozen die uit gerecycleerd materiaal bestaan hebben we ook kraft tape ter beschikking, bubbelfolie die bijna uit 100% gerecylceerd materiaal bestaat, enz.

Ook in de opvulmaterialen hebben we alternatieven zoals onze blue ocean luchtzakjes gemaakt uit 100% gerecycleerd materiaal en kraft papier FSC (gerecycleerd en recycleerbaar). Omwikkelen kan met onze topper ecowrapp: deze rollen hebben geen kartonnen koker meer, dus minder afval en ergonomischer zonder aan kwaliteit in te boeten.

Bieden jullie verpakkingen op maat aan, speciale vormen, bedrukt, …?

Uiteraard! We bekijken altijd eerst wat we kunnen aanbieden uit onze voorraad want dat is het snelst natuurlijk. Maar we bieden zeker de mogelijkheid om dozen, tape, folie en karton met eigen logo en ontwerp te leveren. Als groothandel hebben we het voordeel om met veel verschillende partners samen te werken. Hierdoor kunnen we een waaier aan snelle oplossingen bieden.

Wat zijn de huidige trends/noden in de verpakkingswereld?

Iedereen wil minder verpakking maar een goede, degelijke verpakking is echt noodzakelijk. Wij ontzorgen de klant en denken mee van A tot Z. Met de algemeen stijgende kosten is het belangrijk dat onze klanten hun working capital onder controle kunnen houden. Stockage is een grote kost. We krijgen meer en meer de vraag om kleinere volumes aan te leveren. Ons ruim magazijn en eigen logistieke dienst maken van ons de ideale partner. Wij kunnen binnen de 48u op afroep uitleveren en indien nodig binnen de 24u of de klant kan de dag zelf afhalen.

Meer weten over onze verpakkingen?

Igepa is totaalleverancier van verpakkingsmaterialen en golfkartonnen verpakkingen. Wij helpen u graag bij het maken van keuzes voor duurzame verpakkingsoplossingen. Neem gerust contact op met één van onze verpakkingsexperten. Wij helpen u graag verder!

Tel. 09 325 45 73 of packaging@igepa.be