HOUSE OF VAN SCHNEIDER LANDT OP MARS

Hoe cool is dat. Als vormgever mogen meewerken aan een project dat wereldwijd wordt gevold. De studio van Tobias Van Schneider deed het. Hous of Van Schneider – aka HOVS – kreeg van NASA de vraag om een logo en identiteit te ontwerpen voor de Mars 2020 Mission, waarvan de Perceverance rover i.s.m. met de Ingenuity helicopter, net op Mars is geland.

Tobias van Schneider

Tobias is een vormgever en een duivel doet al. Geboren in Duitsland, opgegroeid in Oostenrijk en nu werkend en wonend in New York. Naast zijn eigen studio House of Van Schneider is hij co-founder van Semplice, partner van Carbonmade en Creative Director bij DESK. En voor dit alles was lead product designer en art director bij Spotify.

Tobias van Schneider

En toen belde NASA. Of hij een brand identity wilde uitwerken voor een nieuw project. ‘To capture the energy and legacy of space travel’, dat was de boodschap, de missie, die naar buiten moest gebracht worden. Tobias zag zijn natte droom uitkomen. Our work, on a rocket, sent to space, on Mars. Wow!

Het Mars 2020 logo

Het logo is een samenstelling van Mars, de rode planeet, met een abstracte vorm die de rover voorstelt. De ster in het logo is een verwijzing naar onze planeet Aarde. Want vanop Mars gezien is Aarde een ster.

Het wormlogo

De typografie is gebaseerd op het vroegere zo herkenbare NASA logo – ook wel gekend als ‘the worm logo’. Eerder dit jaar werd het wormlogo van NASA opnieuw geïntroduceerd bij de lancering van Space X van Elon Musk.

Het wormlogo werd voor het eerst in 1975 gebruikt, als een eenvoudigere voorstelling van het vroegere nasa logo, dat te complex  was en helemaal niet geschikt om heel klein te reproduceren. Het eenvoudigere en duidelijkere NASA-logo is een creatie van design studio Danne & Blackburn. Het eenvoudige rode en unieke design kwam aan alle grafisch technische eisen tegemoet om gereproduceerd te worden. Helaas, in 1992 werd het aan de kant geschoven en kwam het enkel nog voor op souvenirs of kledij. Tot nu dus hé.

Jumpline;

House of van Schnieder

Semplice

Carbonmade

DESK

design studio Danne & Blackburn

NASA

Jumpline
Dit artikel werd één op één overgenomen van www.jumpline.eu