Hoe maak je offertes nog sneller?

Tien keer meer offertes in een vierde van de tijd? Met de Wizardtechnologie van MultiPress heb je in een aantal clicks een gedetailleerde offerte opgesteld met informatie die later in het productieproces direct bruikbaar is. Geen enkele andere oplossing op de markt kan die snelheid en precisie evenaren!

Ga verder dan een eenvoudige verkoop prijsberekening

De Calculatie Wizard kan haast elke printopdracht, hoe specifiek ook, tot in de kleinste details analyseren en de scherpste prijs automatisch calculeren. Niet alleen materiaalprijzen, oplagen, papiersoorten, print- en afwerkingstechnieken of -machines worden snel in kaart gebracht, maar eveneens wordt de productietijd berekend zodat dit meegenomen kan worden in de offerte en de order.

Alle printmediatechnieken voor druk en afwerking kunnen tot in de puntjes geconfigureerd en berekend worden: alle vormen van drukwerk (offset, digitaal, groot formaat, sign), afwerking (lamineren, boekbinden, foliedruk, stanzen, frezen, omzomen, …). Zo hoef je niet langer te vertrouwen op een ruwe schatting.

Geen specialisten nodig

Ook werknemers zonder grafische opleiding kunnen snel en eenvoudig een correcte offerte berekenen. Gebruiksvriendelijker kan haast niet en dit merk je al bij het invoeren van basisgegevens zoals oplage en formaat: de Wizard toont enkel de vervolgstappen en opties die van toepassing zijn voor jouw selectie. Bovendien ben je niet verplicht om alle gegevens in te vullen, de Wizard is namelijk in staat om uit het aangeleverde pdf-bestand zelf de benodigde metadata (formaat, aantal pagina’s) op te halen!

Dubbele tijdswinst: “Eén miljoen calculaties in een maand”

Het dynamische en intelligente karakter van de Calculatie Wizard is wat het zo uitzonderlijk sterk maakt. Data en eventuele aanpassingen die je invoert in de Calculatie Wizard wordt automatisch 1:1 overgenomen in de rest van het proces. En eenmaal een offerte een order wordt, worden de gegevens doorgestuurd naar de productieplanning. Aangezien alle parameters van dit order gekend zijn, gebeurt dat automatisch.

  • Bij Van As zochten ze een pakket die offset en large format in één flow beschreef en verwerkte. Zo kwamen ze uit op MultiPress. De berekening gebeurt op dezelfde gedetailleerde manier en ze kunnen zo heel snel een vergelijking maken tussen of ze offset of large format gaan gebruiken voor een printopdracht: gaat de productiesnelheid omhoog en bieden ze de klant zo nog altijd de beste techniek? De snelheid en gebruiksvriendelijkheid van deze calculatiemethodes zijn voor hen een absoluut pluspunt.
  • Martijn ten Pas, directeur-eigenaar van DWCPrint, is net zo onder de indruk van de stabiliteit die de Calculatie Wizard brengt in zijn digitale drukkerij. Door de koppeling tussen zijn Magento webshop en de MultiPress Calculatie Wizard, zijn de online orders direct beschikbaar in MultiPress: “We waren echt op zoek naar een systeem waar we alles in konden beheren en wat ook voor de toekomst iets was waar we mee vooruit konden”. Met de Calculatie Wizard verwerken ze bij DWCPrint met gemak één miljoen calculaties in een maand.

Het hele volgende traject van planning, bestanden aanleveren en controleren, prepress, proeven, productie, afwerking en levering is helemaal voorbereid en kan sterk geautomatiseerd verlopen op basis van de calculatiegegevens.

Benieuwd wat de MultiPress Calculatie Wizard voor jouw printmediabedrijf kan betekenen? Klik dan door naar onze website!