Herbeleef de impact van het PARC op onze planeet en onze maatschappij

Een geest van innovatie is ingebed in het DNA van Xerox, van het continu transformeren van de werkplekervaring, beginnend met de copier, tot het verleggen van de grenzen van wat we kunnen bereiken door middel van nieuwe technologieën. Veel van deze innovaties werden ontwikkeld in het Palo Alto Research Center (PARC) van Xerox, het laboratorium voor geavanceerde technologie dat dit jaar zijn 50e verjaardag viert.

Door de jaren heen heeft PARC een enorme impact op de wereld gehad en heeft het enkele van de belangrijkste technologische doorbraken van onze tijd gelanceerd, zoals de grafische gebruikersinterface, Ethernet en laser printen.

“Als je kijkt naar wat ze de afgelopen 50 jaar hebben gedaan, kunnen we hier de komende 50 jaar op bouwen om baanbrekende technologieën te ontwikkelen”, zegt John Visentin, vicevoorzitter en CEO van Xerox.

Onze vernieuwing is gefocust op zowel onze kernactiviteit in de print industrie, waarin we een wereldwijd leider blijven, aanpalende markten zoals software en services die kritisch zijn voor digitale transformatie en echte research & development die dividenden zal opleveren voor de komende tientallen jaren.

De recente pandemie inspireerde onze wetenschappers, onderzoekers en ingenieurs om samen te werken aan mogelijkheden om het gevecht tegen COVID-19 te steunen. Xerox medewerkers in PARC, ons onderzoekscentrum in Canada (XRCC), en onze Webster afdeling leidden initiatieven om goedkope wegwerp-ventilators te produceren, duizenden liters ontsmettingsmiddel voor medisch gebruik te leveren en beschermingsmateriaal voor de zorgsector gebruik makend van iGen 5 filters in gezichtsmaskers te maken.

Terwijl deze initiatieven doorlopen blijven Xerox-ingenieurs nieuwe gebieden identificeren waarop het bedrijf kan innoveren op het gebied van 3D Printing, Artificiële Intelligentie (AI), het Internet of Things (IoT), digitale verpakking en schone technologie. Het hele jaar door vieren we de verjaardag van PARC door de aandacht te vestigen op het werk dat op deze gebieden wordt gedaan, terwijl we voortbouwen op 50 jaar innovatie bij PARC om de moderne werkervaring te definiëren. Opnieuw.