Groots scoren in groot formaat? Automatisatie.

Het Belgische 3Motion is bekend om zijn buitengewoon creatieve en innovatieve oplossingen. Het bedrijf draait zijn hand niet om voor een knap staaltje design en productie. Dat vraagt creatieve vrijheid, maar ook tijd en middelen om die vrijheid te creëren. Automatisatie van manuele repetitieve taken staat dan ook hoog op de agenda.

Voor een verpakkingsoplossing zocht het bedrijf een tool met 3D-visualisatiefunctie. Het liet de keuze vallen op CHILI publisher. De voordelen bleken legio en al snel ontdekte 3Motion een nieuwe manier om de investering exponentieel te laten renderen en te commercialiseren: een soepel en feilloos standontwerpproces voor beursorganisatoren.

Wouter Mouton, medeoprichter van 3Motion, licht toe: “Dit was een keerpunt voor ons. We automatiseerden het ontwerpproces, waardoor we moeiteloos een foutloos drukklaar bestand konden generen, meteen klaar voor productie. Wij creëerden de sjabloon, de organisator deelde de upload link en de CHILI publisher integratie deed de rest. Wij drukten de stand en verzonden hem. Simpel. Maar dit bespaarde ons wel een heleboel tijd, middelen en stress.“

De klant maakt zelf zijn design online aan. De richtlijnen van de beurs worden streng bewaakt binnen het CHILI publisher template, met nog voldoende vrijheid voor de klant om binnen die grenzen zijn brand identity aan te maken. Een online ontwerp, zonder grafische tussenkomst offline en online goedgekeurd door de klant. Voor een gelukkige beursorganisator, exposant. En drukker.

De formule blijkt een groot succes en trekt intussen ook andere geïnteresseerde partijen aan.

Tijdens de FESPA Global Print Expo 2018 won CHILI publish een EDP award 2018 in de categorie Lay-out, design and editing software.

De volledige (Engelse) blog van Wouter Mouton vindt u hier

© Photo by Corneel Van der Cruyssen // CorezPhotography